Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyviä tarjouksia LÖYTÖNURKASTA
Tiedeleikkejä pikkututkijoille
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,00 €
JÄSENELLE 30,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-734-8
  • Nidottu, 259 sivua
  • Tilausnumero 100054862

Kirsi Rehunen

Tiedeleikkejä pikkututkijoille

”Hei, housut ei luista! Miksen pysty liukumaan näillä ulkohousuilla?”
”Uppoaakohan tämä vene, jos kyytiin laittaa viisi kuulaa?”
”Mikä ääni meille vastasi? Missä kaiku asuu?”
”Miksi kädet kuumenee, kun hieron niitä yhteen?”

Tämä kirja innostaa aikuisia antamaan lasten ihmettelylle tilaa, tarttumaan lasten kysymyksiin ja synnyttämään yhteisiä tiedeleikkejä. Yhdessä tutkiminen, kokeileminen, ongelmanratkaisu ja oivaltaminen lisäävät lasten ajattelua ja tietoisuutta ympäristöstään. Kirjan opastamana työskentely perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan.

Teoksessa esiteltyjä tiedeleikkejä voi toteuttaa niin pihalla, metsässä, rannassa kuin sisälläkin. Mitä konkreettisemmin lapsi pystyy tekemään ja kokemaan toimintansa ja tutkimuksiensa vaikutukset, sen parempi. Lasta rohkaistaan esittämään kysymyksiä ja etsimään niihin selityksiä.

Pikkututkija oppii kuvailemaan, vertailemaan, luokittelemaan ja järjestämään havaintojen ja mittausten avulla saatuja tietoja ja tuloksia sekä esittämään näille toimille perusteluja. Innostavien tiedeleikkien kautta lapsi voi itse vaikuttaa onnistumiseensa oppijana. Kirjassa on mukana myös Tiedekeskus Heurekan vinkkejä. Nyt käynnistetään tutkimukset ja otetaan itse asioista selvää!

Katso esimerkkitehtävät kirjasta.

Oppiminen on seikkailu, jossa viihtyy!

"Oppimista tapahtuu polvillaan lattialla, kyykyssä hiekkalaatikon äärellä, vatsallaan kuraisessa maastossa ja toki toisinaan myös pöydän ääressä istuessa.

Olen kouluttanut lastentarhanopettajia ilmiöpohjaisesta oppimisesta ja huomasin, että kentälle tarvitaan enemmän ideoita tiedeleikkien leikkimiseen. Kirjan avulla voi toteuttaa tiedeprojektin metsässä, rannassa tai päiväkodin sisätiloissa ja pihalla helposti ja vaivattomasti.

Lapset ovat taitavia kysymään ja tutkimaan. Lasten kanssa ihmetellessä oppii aikuinenkin. Kirjani on tarkoitettu innostamaan tutkivia lapsia ja aikuisia etsimään yhdessä vastauksia tiedeleikkien eli tutkivan oppimisen avulla. Toivon että uskaltaudutte rohkeasti tutkimaan!"

- Kirsi Rehunen

  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-734-8
  • Nidottu, 259 sivua
  • Tilausnumero 100054862

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.