"Kun olen käyttänyt opetuksessani The Virtues Project -toimintamallia, olen saanut oppilailta lukuvuoden päätyttyä paljon myönteistä palautetta.
Merkittävimpänä asiana joillekin oppilaille koko lukuvuodesta ovat jääneet mieleen hyveet. Oppilaat ovat kertoneet ymmärtävänsä, mitä mikäkin hyve
tarkoittaa ja miksi niiden mukaisesti kannattaa yrittää toimia. Jotkut kouluni opettajat ovat nauttineet hyveiden opiskelusta jopa iltalukemisena ja kertoneet oppineensa paljon. Osa heistä on sitä mieltä, että tämä on juuri sellainen toimintamalli, jota he ovat etsineet esimerkiksi parantaakseen luokan työrauhaa. Vanhemmilta saatu palaute on ollut positiivista: oppilaiden käytös on muuttunut kotioloissakin entistä huomaavaisemmaksi, avuliaammaksi, avoimemmaksi ja itsevarmemmaksi. Esimerkiksi pikkusisarukset osataan ottaa ystävällisemmin huomioon kuin ennen."
Helena Law
"Linda Kavelin Popovin kirjan toivoisi päätyvän jokaisen opettajan käsiin. Se ei ehkä ole ”kovaa tiedettä”, mutta antaa vastuuntuntoisen metodin, joka vaikuttaa toimivalta hankalissakin kasvatustilanteissa. Teos on käsitteellisesti ja sisällöllisesti johdonmukainen. Se sisältää selkeitä harjoituksia, ryhmätyötehtäviä ja hyviä lukuvinkkejä. Vaikka kirja on visuaaliselta ulkoasultaan tylsä, se antaa arvokasta ajattelemisen aihetta opettajalle, joka on valmis panemaan itsensä ja persoonansa peliin kasvattajana. Kirja on rohkea keskustelunavaus nykyiseen kasvatuksen kriisiin. Jos tämä teos saa lukijansa edes suuttumaan, se on jo tehnyt tehtävänsä." Aikalainen
Miten oppilaat saa käyttäytymään siten, että heitä voi opettaa? Ikivanha keino on komentaa oppilaita, mutta minisaarna ja syyllisyydentunteen nostattaminen eivät kuitenkaan toimi hyvin eivätkä pitkään.
Hyveisiin perustuvassa kasvatus- ja opetusmallissa ei ladella vaatimuksia korrekteista käytöstavoista, vaan opetetaan lapsia ja nuoria välittämään itsestään ja kunnioittamaan muita. Toimintamalli perustuu rohkaisevaan lähestymistapaan ja siihen, että sen sijaan, että pyydetään oppilasta olemaan kunnolla, hänelle annetaan keinoja parantaa ja korjata käytöstään. Hyveellinen toiminta kukoistaa, kun luokassa käytetään rohkaisevia sanoja, kuten auttavainen, erinomainen, myötätuntoinen, sinnikäs ja ystävällinen. Oppilas oppii, että huono käytös merkitsee sitä, että hän on unohtanut hyveen — ei sitä, että hänellä ei sitä olisi. Hän oppii myös, että voi muuttaa käyttäytymistään toimimalla hyveen mukaisesti.
Reilu, reipas ja vastuuntuntoinen on ensimmäinen suomenkielinen teos hyveisiin perustuvan kasvatus- ja opetusmallin periaatteista ja menetelmistä. Innostavassa kirjassa on yli 300 erilaista toiminnallista ideaa, joita kukin opettaja ja kasvattaja voi luokkansa ja ryhmänsä kanssa soveltaa. Mukana on niin yksilö- kuin ryhmätehtäviä ja myös koko koulua koskevia toimintatapoja. Peruskoulun ohella malli sopii päiväkoteihin ja esikouluun. Se soveltuu myös kasvatusoppaaksi lasten ja nuorten vanhemmille.