Vesimelonin kuivatus ja muita matemaattisia pähkinöitä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 14,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 25,00 € Normaali jäsenhinta 23,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 2021
  • ISBN 9789523820777
  • Sidottu, 200 sivua
  • Tilausnumero 184080878

Tapio Lind

Vesimelonin kuivatus ja muita matemaattisia pähkinöitä

Matemaattiset pähkinät voivat olla kiehtovia ja koukuttavia monella tavalla. Tähän kirjaan on kerätty ongelmia, joita yhdistää erityisen yllättävä ja intuition vastainen ratkaisu.

Lukija pääsee tutustumaan erilaisiin monipuolisiin tehtäviin, jotka sisältävät ja yhdistelevät matematiikan eri osa-alueita rennolla tyylillä. Kun lukija perehtyy näihin pähkinöihin ja niiden selityksiin, hänelle avautuu uusi, kiehtova tapa tulkita ympäröivää maailmaa ennakkoluulottomasti. Monet itsestäänselviltä tuntuvat arkipäivän ilmiöt pitävät sisällään yllätyksellisiä ja mitä kiehtovimpia yksityiskohtia, joiden ymmärtäminen kehittää suhteellisuudentajua. Lisäksi kirjassa törmätään outoihin yhtälöihin, ihmeellisiin lukuihin ja lopulta peräti matematiikan kauneimpaan kaavaan.

Korkeamman asteen tutkintoa ei lukijalta vaadita, sillä suuri osa tehtävistä on ratkaistavissa peruskoulun matematiikan keinoin. Toisaalta mukana on paljon mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä pähkinöitä lukion matematiikan opiskelleille, ja tehtäviä voikin huoletta hyödyntää vaikkapa ylioppilaskirjoituksiin valmistauduttaessa. Nuorten ja opiskelijoiden lisäksi kirja on kirjoitettu kaikille tiedonjanoisille aikuisille, jotka nauttivat kummallisista ja yllättävistä matemaattisista ongelmista.

Tehtävien ratkaisut on varustettu selkeillä mallikuvilla. Lisäksi kirjan sivuilla vilisee kuvajournalisti Jonne Renvallin ottamia humoristisia valokuvia matematiikan maailmaa ihmettelevästä, hieman omalaatuisesta hahmosta.

”Pakko se on uskoa”, lukijat ovat usein lopulta todenneet ja kiikuttaneet tehtävän kotiväelle ihmeteltäväksi.

Tapio Lind (FM) on valmistunut Tampereen yliopistosta ja opettaa matematiikkaa Sammon keskuslukiossa. Ensisijaisena inspiraationa kirjan kirjoittamiselle ovat toimineet opiskelijoiden hämmästyneet ilmeet heidän nähtyään tehtävien ratkaisuja.

  • 2021
  • ISBN 9789523820777
  • Sidottu, 200 sivua
  • Tilausnumero 184080878

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!