Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Fanni ja suuri tunnemöykky
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 14,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 24,70 € Ostoskorissa 0 kpl
 • 4. painos, 2021
 • ISBN 978-952-370-140-3
 • Sidottu, 46 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 177182411

 • Suositusikä: 4+

Julia PöyhönenHeidi Livingston

Fanni ja suuri tunnemöykky

Tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteleminen

Fanni-norsu lähtee äitinsä kanssa kyläjuhliin innostuneena ja uteliaana. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Epäonnisen pallopelin jälkeen Fannin valtaa yhtäkkiä suuri tunnemöykky, jolle hän ei keksi nimeä. Fannia hävettää, ja hän tuntee olevansa erilainen kuin muut. Äiti antaa Fannille tehtävän, jonka avulla Fanni huomaa, että tunteita on kaikkialla. Onnistuuko Fanni sulattamaan tunnemöykyn?

Kirjan tarina osoittaa lapselle tunnekokemusten moninaisuuden ja lisää ymmärrystä tunteiden syntymisestä. Tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla on helppo harjoitella tunteiden tunnistamista ja nimeämistä, mikä luo pohjan muiden tunnetaitojen oppimiselle.


Fanni-sarjan kirjat tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kirjat sopivat 4—7-vuotiaille.

Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He kouluttavat lapsiperheitä ja ammattilaisia lapsen kehitykseen ja vanhemmuuteen liittyvistä teemoista ja ovat saaneet laajasti kiitosta luomastaan käytännönläheisestä materiaalista tunne- ja sosiaalisten taitojen tueksi. Julia työskentelee perheiden parissa psykologina Helsingissä ja Heidi lasten terapeuttina Yhdysvalloissa.

Kirjan ilmeikkään ja kiehtovan kuvituksen on tehnyt Linnea Bellamine.

Fanni-kirjasarja on saanut Punni-lastenkirjallisuuspalkinnon kunniamaininnan 2020.

 • 4. painos, 2021
 • ISBN 978-952-370-140-3
 • Sidottu, 46 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 177182411

 • Suositusikä: 4+

Arvostelut kirjasta Fanni ja suuri tunnemöykky

Fanni-sarjan kirjat ovat oivallinen apu tunnetaitojen opetteluun ja harjoitteluun pienillä lapsilla ja oppilailla. Tarinat ovat ihania ja arkipäiväisiä ja kaunis kuvitus tukee tarinoita ja keskustelua mahtavalla tavalla.

- Riina

Fanni-kirjat ovat ihanan lapsentasoisia ja aikuiselle helppoja. Kirjat toimivat monenlaisten lasten kanssa ja esimerkiksi tunnemöykky oli juuri sopivan kuvaava, jotta lapsi kykeni hyötymään kirjasta ja oppi toimimaan hieman paremmin tunteidensa kanssa.

- Vera-Maria

Ihana kirja, joka saa aikaan paljon keskusteluja lasten kanssa! Lopussa olevat tehtävät ovat hyvänä lisänä sadun jälkeen. Tunteet on tuotu esiin lapsentasoisesti ja kirjan kuvat ovat hyviä tutkittavaksi lukemisen jälkeen.

- Iina

Lapsiryhmän kanssa tuli paljon keskustelua ja he tekivät hyviä huomioita.

- Tanxu

Fanni sarja

Fanni tunnetaito kirjat on huippu kirjoja lapsille niin kotona kuin töissä varhaiskasvatuksessa. Suosittelen.

- Ilona

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.