Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyviä tarjouksia LÖYTÖNURKASTA
Ryhmä toimivaksi
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-282-0
  • Nidottu, 230 sivua
  • Tilausnumero 153583869

Laura Jääskeläinen

Ryhmä toimivaksi

Helppoja harjoituksia ryhmäyttämiseen

Ryhdyin kokeilemaan opetusryhmilläni erilaisia vuorovaikutusharjoituksia. Vähitellen huomasin, kuinka oppilaiden väliset suhteet alkoivat rakentumaan ja yhteistyöstä tuli vahvempaa.

Meillä kaikilla on luontainen tarve kuulua ryhmään ja tulla hyväksytyksi omana itsenämme. Koulumaailmassa näitä tarpeita haastavat monet ilmiöt, kuten yksinäisyys, syrjiminen ja kiusaaminen. Ongelmia voidaan ennaltaehkäistä tukemalla ryhmän vuorovaikutusta. Samalla luodaan pohja hyvälle työrauhalle ja oppimismotivaatiolle, mikä helpottaa myös opettajan työtä.

Ryhmäyttäminen on ohjattua toimintaa, jonka tavoite on vahvistaa ryhmän jäsenten keskinäistä luottamusta ja turvallisuudentunnetta sekä lisätä ryhmän myönteistä ilmapiiriä. Kun ryhmä toimii hyvin, ongelmatilanteet saadaan nopeammin ratkaistua ja kouluun on mukava tulla.

Ryhmä toimivaksi -kirja tarjoaa tietoa ryhmäilmiöstä sekä konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden ja myönteisen ilmapiirin lisäämiseen. Harjoitusten toteuttaminen ei vaadi suuria valmisteluja, ja monia niistä voi myös soveltaa tukemaan oppitunnin aihetta. Kirja sopii sekä peruskouluun että toiselle asteelle.

Kirja auttaa luomaan toimintakulttuuria, jossa pyritään ennaltaehkäisemään ongelmia vahvistamalla myönteistä vuorovaikutusta alusta alkaen.

Haluan kirjoittaa kirjan, jonka olisin itse toivonut saaneeni käsiini opettajanurani alussa. Haluan jakaa ryhmäyttämisen ilosanomaa sekä tietoa ja keinoja, joilla pystymme edistämään ryhmän toimivuutta, turvallisuutta ja hyvinvointia kaikilla kouluasteilla.

Parhaimmillaan yhteiset harjoitukset herättävät iloa, innostusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, jota myös yhteishengeksi kutsutaan. Joskus ryhmäyttäminen voi myös jännittää, pelottaa ja ahdistaa niin opettajaa kuin osallistujia. Tarjoan kirjassani keinoja näiden pelkojen lievittämiseen sekä vertaistukea konkreettisten harjoitusten toteuttamiseen.


Laura Jääskeläinen on aineenopettaja sekä ryhmä- ja vuorovaikutusvalmentaja, jonka missio on lisätä tietoa ryhmän toimivuuden ja myönteisen vuorovaikutuksen vahvistamisesta. Hän on tehnyt pitkäjänteisesti töitä ryhmäyttämisen edistämiseksi kokeilemalla erilaisia menetelmiä omien yläkoulun opetusryhmiensä kanssa, kouluttamalla opettajia sekä jakamalla tietoa, havaintojaan ja käytännön vinkkejä muun muassa Youtube-kanavansa avulla.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-282-0
  • Nidottu, 230 sivua
  • Tilausnumero 153583869

Arvostelut kirjasta Ryhmä toimivaksi

Ryhmä toimii - työskentely onnistuu

Koulun käsikirjastoon ja jokaisen opettajan saataville helppolukuinen ja opetustyötä tukeva teos ryhmäyttämisen tarpeellisuudesta, hyödyistä sekä haasteista. Sisältää myös paljon valmista materiaalia työskentelyä varten.

- Teija

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.