Mielenterveysongelmat ovat yleisin työkyvyttömyyttä aiheuttava tekijä, ja etenkin nuorten ja nuorten aikuisten oireilu ja avuntarve on herättänyt paljon huolta. Psyykkinen haavoittuvuus yhteiskunnassa lisääntyy, vaikka yksilötasolla ja erilaisissa pienyhteisöissä mielenterveyteen panostetaan entistä enemmän.
Mielen aikakausi tarjoaa vaihtoehdon hyvinvointikonsulttien ja mielenterveyden asiantuntijoiden puheelle työstä ja terveydestä. Laajan tutkimusaineiston pohjalta teos tuo ruohonjuuritason näkökulman keskusteluun työterveyden, mielenterveyden ja työkulttuurin historiasta: mielenterveyden kasvanut rooli osana työkykyä ja -kyvyttömyyttä kuvastaa murrosta, joka nousee työelämän muutoksesta sekä yleisestä suuntautumisesta yksilön mielen aktiiviseen kuunteluun ja ohjaamiseen.
Teos tarjoaa uutta tietoa työterveys- ja henkilöstöalan ammattilaisille, psykologeille sekä terapia-alan toimijoille. Se on hyödyllinen niin tutkijoille kuin työelämän, sosiaali- ja käyttäytymistieteiden, kulttuurin tutkimuksen, terveystieteiden sekä sairaanhoidon opiskelijoille.