Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Tulevat verkkokoulutukset


Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

Kolme tuntia kestävässä koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn. Koulutuksen vetävät KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilainen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustinen.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 27.4.2022 klo 15.30-18.30 Zoom-webinaarina. Hinta 65 € / osallistuja. Koulutuksesta ei tule tallennetta.

Tutustu sisältöön ja ilmoittaudu>>
Etu kirjakerhon jäsenille:

Pedagogisen kohtaamisen merkitys opetuksessa -webinaari

Tässä kirjakerhomme jäsenten omassa webinaarissa KT Katja Sutela kertoo, millainen merkitys oppilaan kohtaamisella ja luokan ilmapiirillä on oppimiselle. Pääset kuulemaan, miten voit luoda oppimisympäristöstä sellaisen, että taustastaan riippumatta jokainen oppilas tuntisi olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Kun oppilas saa kokemuksen ihmisarvosta ja kunnioituksesta, hänen olonsa on levollisempi, hengityksensä tasaisempi ja olkapäänsä rennommat.

Jäsenetuwebinaari järjestetään tiistaina 8.2. klo 18-19 Zoomissa. Webinaariin voivat ilmoittautua vain kirjakerhomme jäsenet. Webinaari on jäsenille ilmainen.

Jäsen: Voit ilmoittautua helmikuun webinaariin kirjautumalla ensin sisään jäsentunnuksillasi, jonka jälkeen löydät ilmoittautumislinkin Oma tili -osiosta jäseneduistasi. Paikkoja on rajatusti, eli ilmoittaudu pian. Tulossa myös tallenne!Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.
Välitämme myös kouluttajia tilauksesta:


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin.


Hannu Moilanen: Aivot liikkeelle!

Fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi. Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

Lue lisää >>Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston: Näin lapsi oppii tunnetaitoja!

Lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneen psykologikaksikko PsM Julia Pöyhösen ja PsM Heidi Livingstonin tunnetaitokoulutuksessa saat keinoja lasten tunnetaitojen kehittymisen tukemiseksi. Koulutuksessa käydään läpi myös Fanni-tunnetaitosarjan harjoituksia.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

Lue lisää >>Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. KM, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

Lue lisää >>


Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja Eliisa Leskisenojan kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

Lue lisää >>Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä.

Lue lisää >>Tuuli Tiainen ja Virve Välimäki: Lukuja liikkuen, tavuja touhuten

Fysioterapeutti, lasten liikunnan asiantuntija Tuuli Tiainen ja fysioterapeutti, KM Virve Välimäki virittävät uusia näkökulmia motoriikan ja kognitiivisten taitojen yhdistämiseen erilaiset lapset ja oppimistyylit huomioon ottaen.

Lue lisää >>
Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva koulu on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä.

Lue lisää >>


Katso lisää kouluttajia tästä>>


Katso myös järjestämiemme ilmaiswebinaarien tallenteet tästä>>
Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi

Ilmoittaudu kevään koulutukseen:

Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

Koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina sekä esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa.

Keskiviikko 27.4.2022, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 15.30–18.30
Kouluttaja: Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen
Koulutuksen hinta 65 € / osallistuja (sis. alv)
Ilmoittaudu viimeistään 26.4.2022.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.