Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Tulevat verkkokoulutukset

 
Näin tunnistat oppilaiden vahvuuksia laaja-alaisesti -koulutus

Tämän verkkokoulutuksen avulla otat haltuun laajan vahvuusnäkemyksen ja voimakehän. Koulutuksen alussa perehdytään voimakehän lähtökohtiin sekä esitellään eri vahvuudenlajien määritelmät ja keskeisimmät teoreettiset näkökulmat. Sen jälkeen pääset kuulemaan voimakehätyöskentelyn peruskäyttötapoja opetuksessa ja ohjauksessa sekä saat harjoitus- ja työskentelyideoita sovellettavaksi omaan työhösi. Lisäksi pääset tutustumaan ajankohtaiseen tutkimukseen ja voimakehävalmennuksen muotoihin. Koulutus soveltuu perusopetuksessa ja toisella asteella opetus- ja ohjaustyötä tekeville ammattilaisille. Kouluttajana toimii Kaikilla vahvuuksilla -kirjan kirjoittaja KT, FM, ammatillinen erityisopettaja ja opettajankouluttaja Sanna Wenström.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 16.11.2022 klo 15.30-18.30 Zoom-webinaarina. Osallistujahinta 79,90 € / henkilö. Koulutuksesta tulee ilmoittautuneille katsottavaksi tallenne 2 viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.

Tämän koulutuksen avulla:

 ymmärrät, mitä voimakehätyöskentelyllä, eli laajan vahvuusnäkemyksen hyödyntämisellä tarkoitetaan

 opit tunnistamaan oppilaiden erilaisia vahvuuksia

 saat keinoja innostaa ja motivoida oppilaita omien vahvuuksiensa hyödyntämiseen

  KIRJAKERHON JÄSENETU: WEBINAARITALLENTEET

Tarjoamme jäsenille katsottavaksi tallenteita webinaareistamme! Jos olet jäsen, pääset katsomaan tallenteet kirjauduttuasi jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme. Jos et ole jäsen, liity mukaan täällä, niin pääset katsomaan tallenteet.

Välitämme myös kouluttajia tilauksesta:


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin.

Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustisen koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

 Hannu Moilanen: Aivot liikkeelle!

Fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi. Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 


Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. KM, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 
Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja Eliisa Leskisenojan kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 

 


Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä. 

 


Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä. Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi


Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.


Varaa paikkasi syksyn koulutukseen:

Näin tunnistat oppilaiden vahvuuksia laaja-alaisesti

Tässä koulutuksessa pääset kuulemaan, mitä tarkoitetaan laajalla vahvuusnäkemyksellä ja voimakehällä. Koulutuksessa esitellään voimakehän lähtökohdat, eri vahvuudenlajien määritelmät sekä kerrotaan voimakehätyöskentelyn peruskäyttötavoista opetuksessa ja ohjauksessa. Saat myös harjoitusideoita sovellettavaksi omaan työhösi.

Keskiviikko 16.11.2022, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 15.30–18.30
Kouluttaja: Sanna Wenström
Koulutuksen hinta 79,90 € / osallistuja (sis. alv)
Osallistumiseen sisältyy tallenne, joka on katsottavissa 2 viikon ajan koulutuksesta. Tallenne on vain osallistujan käyttöön, eikä sitä saa jakaa eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään 15.11.2022.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.