Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varaa paikkasi: Työkalupakki neurokirjon oppilaan tukemiseen -koulutus tulossa marraskuussa


Tervetuloa mukaan Zoomissa järjestettävään koulutukseen tiistaina 14.11.2023 klo 15:30—17:30! Osallistujahinta 44,90 € / hlö + tallenne 2 viikon ajaksi.

Moni neurokirjon lapsi on jo koulun aloitusikään mennessä kohdannut valtavan määrän epäonnistumisia, kielteistä palautetta, ulkopuolisuuden tunnetta ja kokemusta siitä, että minussa on jotain vialla, kun en pysty toimimaan niin kuin muut. Koulun aikuisena yksi merkityksellisimmistä tehtävistäsi on huolehtia, että jokainen lapsi voi kokea olevansa hyvä juuri sellaisena kuin on.

KM, erityisopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja lasten ja nuorten psykoterapeutti Maria Matilaisen vetämässä käytännönläheisessä Työkalupakki neurokirjon oppilaan tukemiseen -koulutuksessa kuulet, millaisia haasteita neurokirjon oppilaalla voi koulun arjessa olla. Saat ymmärrystä oppilaan arkea sujuvoittavista keinoista ja käyttöösi konkreettisia pedagogisia työkaluja, joiden avulla voit tehdä arjesta oppimisen iloa kannattelevaa. Koulutus on suunnattu erityisesti alakoulun henkilöstölle.

 Tästä koulutuksesta saat:

 ymmärrystä, millaisia haasteita neurokirjon oppilaan arjessa voi olla

 keinoja sujuvan arjen tukemiseen

 konkreettisia, oppimista tukevia työkaluja, jotka auttavat sinua työssäsi


 
KIRJAKERHON JÄSENETU: WEBINAARITALLENTEET

Tarjoamme jäsenille katsottavaksi tallenteita webinaareistamme! Jos olet jäsen, pääset katsomaan tallenteet kirjauduttuasi jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme. Jos et ole jäsen, liity mukaan täällä, niin pääset katsomaan tallenteet.
Sivuiltamme löydät myös runsaasti kaikille katsottavissa olevia webinaaritallenteita!
Välitämme myös kouluttajia tilauksesta


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin. Katso sivun lopusta tarkemmat ohjeet tarjouspyynnön kysymiseen.


Anssi Roiha ja Jerker Polso: Onnistu eriyttämisessä

FT, KM Anssi Roihan ja KM, MBA Jerker Polson Onnistu eriyttämisessä -koulutuksessa avataan eriyttämistä koulun yhteisenä, kaikkia oppilaita koskevana kokonaisvaltaisena lähestymistapana opetukseen. Koulutuksessa käydään läpi eriyttämisen eri osa-alueita konkreettisen Viiden O:n mallin mukaisesti ja annetaan eriyttämiseen uusia näkökulmia sekä monipuolisia, tutkimusperustaisia käytännön ratkaisuja, joilla oppilaiden moninaisuutta voidaan ottaa paremmin huomioon.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustisen koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 Hannu Moilanen: Aivot liikkeelle!

Fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi. Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. KM, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 
Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja Eliisa Leskisenojan kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 Tunnetaidot opetustyössä

Miten toimitaan, kun oma riittämättömyys tai turhautuneisuus valtaavat mielen? Miten herätellään uteliaisuutta ja innostusta oppimiseen? KM Anuliisa Lahtisen Tunnetaidot opetustyössä -koulutuksessa keskiössä ovat tunnetaidot omassa toiminnassa sekä erilaisissa kohtaamisissa, unohtamatta tunteiden valtavaa merkitystä oppimisen syventäjänä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä.


 

 Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä.


 

Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi


Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.

Varaa paikkasi syksyn koulutukseen:

Työkalupakki neurokirjon oppilaan tukemiseen

Koulutuksessa saat tietoa, millaisia haasteita neurokirjon oppilaalla voi koulun arjessa olla. Lisäksi saat ymmärrystä oppilaan arkea sujuvoittavista keinoista ja käyttöösi konkreettisia pedagogisia työkaluja.

Tiistai 14.11.2023, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 15.30–17.30
Kouluttaja: Maria Matilainen
Koulutuksen hinta 44,90 € / osallistuja (sis. alv)
Osallistujahinta koskee yhden henkilön osallistumista. Osallistumiseen sisältyy tallenne, joka on katsottavissa 2 viikon ajan koulutuksesta. Tallenne on vain osallistujan omaan käyttöön, eikä sitä saa jakaa eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään 13.11.2023.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.