Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Näe sydämellä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 38,00 €
JÄSENELLE 34,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 3 painos, 2023
  • ISBN 9789529385379
  • Nidottu, 164 sivua
  • Tilausnumero 100059391

Kirsi SaukkolaTaina Laane

Näe sydämellä

Luo arvostava yhteys lapseen

Totteleminen on pintaa — aito yhteistyö lapsen kanssa perustuu molemminpuoliselle kunnioitukselle.

Lasten levottomuus haastaa aikuiset ja lääkkeeksi tarjotaan usein kuria ja sääntöjä. Näe sydämellä — luo arvostava yhteys lapseen -kirja haastaa tämän näkemyksen. Kirjan mukaan ratkaisu on yhteistyö, jossa lapsen tarpeet ja tunteet tulevat huomioiduiksi ja kuulluiksi.

Lapset voivat olla levottomia monesta syystä, mutta vastaus tilanteen helpottamiseen löytyy aina siitä, että aikuinen pohtii olosuhteita ja omaa toimintaansa: miten voisin auttaa lapsia rauhoittumaan ja tekemään kanssani yhteistyötä. Lapsi tahtoo onnistua ja olla aikuiselle mieliksi, jos hän vain osaa.

Sydämellä näkeminen tarkoittaa sitä, että viisas aikuinen näkee lapsen levottomuuden tai muun hankalaksi leimatun käytöksen taakse. Lapsella on aina jokin tunne tai tarve siellä takana. Jos aikuinen käyttää joka päivä hiemaan aikaa siihen, että saa yhteyden lapsiin ympärillään niin että lapset kokevat tulevansa kohdatuiksi, ongelmat vähenevät. Tämä ei välttämättä vaadi paljon aikaa, mutta tahtoa ja energiaa kylläkin. Siksi kirjassa pohditaan myös sitä, mistä aikuinen saa arkeensa voimaa, iloa ja jaksamista.

Näe sydämellä — luo arvostava yhteys lapseen on myötätuntoinen ja oivalluttava kirja lapsen kohtaamisesta. Kirja pohjautuu ratkaisukeskeiseen toimintatapaan sekä positiivisen psykologian sovelluksiin. Se sisältää lukuisia käytännön menetelmiä ja esimerkkejä myönteisen arjen tueksi. Kirjassa huomioidaan myös erityislasten kohtaamisen haasteet ja mahdollisuudet.

Kirjoittajat Kirsi Saukkola ja Taina Laane ovat kokeneita ratkaisukeskeisen menetelmän kouluttajia, valmentajia ja työnohjaajia.

  • 3 painos, 2023
  • ISBN 9789529385379
  • Nidottu, 164 sivua
  • Tilausnumero 100059391

Arvostelut kirjasta Näe sydämellä

Tämä pitäisi löytyä jokaisesta päiväkodista

- Terhi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.