Maksutavoissa on rajoituksia 20.12.-31.12 välisenä aikana verokantamuutosten vuoksi.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Rikoksen uhrin käsikirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 33,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 3. uud. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-750-8
  • Nidottu, 258 sivua
  • Tilausnumero 100059210

Leena-Kaisa Åberg (toim.)

Rikoksen uhrin käsikirja

Rikoksen uhriksi voi joutua kuka tahansa. Jokaisen kokemus on yksilöllinen, joten myös rikoksen vaikutukset ovat yksilöllisiä. Rikos koskettaa aina myös uhrin läheisiä, tapauksen todistajia sekä koko asiasta kuulevaa yhteisöä.

Rikoksen uhrin käsikirja neuvoo ja tukee niissä monissa kysymyksissä, joita rikoksen uhri joutuu käsittelemään. Kirjassa avataan erilaisten rikosten vaikutuksia, kokemuksen yksilöllisyyttä ja rikoksen uhrin selviytymistä. Lisäksi perehdytään siihen, kuinka rikosprosessi käytännössä etenee ja minkä toimijoiden kanssa yhteistyötä tehdään. Tieto on tarpeen uhrille itselleen, hänen omaisilleen ja läheisilleen. Myös viranomaisten ja muiden uhreja kohtaavien on tärkeää tietää, mitä vaikutuksia rikoksen uhriksi joutumisella on.

Kirjan uudistettuun painokseen on otettu mukaan uusia rikosnimikkeitä, ja sen tiedot on päivitetty. Kirja on toteutettu yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen kanssa.

Kirjan teemat ja sisältö:

Rikoksen uhrin polkua lähestytään kirjassa pääsääntöisesti tukea tarvitsevan, yksilöön kohdistuneen rikoksen uhrin näkökulmasta. Myös lasten ja nuorten sekä henkirikoksen uhrien läheisten tilanteen käsittelemiseen on annettu paljon tilaa. Heidän asemastaan ja tukemisestaan on nykyisin yhä enemmän tutkittua tietoa ja käytännön työn kokemusta.

Kirjan ensimmäisessä osassa kuvataan rikoksen seurauksia sekä uhriksi joutuneen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia unohtamatta taloudellisia seurauksia. Nämä aiheet toistuvat kirjassa edettäessä teemasta toiseen, sillä juuri ne ovat koko matkan mukana rikoksen uhrin polulla.

Rikoksen aiheuttamasta kriisistä ja muista seurauksista siirrytään käsittelemään väkivalta-, omaisuus- sekä muiden rikostyyppien erityisiä vaikutuksia ja lukuisia variaatioita. Lapset ja nuoret huomioidaan omassa kokonaisuudessa tässä osassa, koska lapsiin kohdistuu myös erityisiä rikoksia.

Kirjan toisessa osassa käsitellään uhrien tukemista ja selviytymistä sekä erityisryhmien ja vähemmistöjen asemaa. Uhrin asemaa ja rikoksen ilmi tuomista saattaa hankaloittaa esimerkiksi aisti- tai kehitysvammaisuus, kielitaidottomuus tai ikä. Tähän osuuteen sisältyy myös asiapitoinen paketti uhrin asemasta rikosprosessissa. Mitä paremmin uhri ymmärtää rikosprosessin eri vaiheita, sitä vähemmän tuleva prosessi monimutkaisine lainsäädäntöineen aiheuttaa hänelle huolta ja stressiä.

Kirjan kolmannessa osassa käsittely ulotetaan uhritieteisiin, korjaavaan oikeuteen, kansainvälisyyteen ja rikosten ennaltaehkäisyyn. Rikosuhrityön kehittäminen on laaja-alaista työtä, joka pohjautuu tutkimukseen, kokemukseen sekä monipuoliseen yhteistyöhön. Median valta on suuri myös rikoksen uhrin elämässä, joten aihe ansaitsee oman lukunsa. Kun mukaan otetaan vielä rikosasian todistaja ja hänen tukemisensa, alkaa lukijalle hahmottua, kuinka laajasta asiasta rikoksen uhrin asemassa on kyse.

  • 3. uud. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-750-8
  • Nidottu, 258 sivua
  • Tilausnumero 100059210

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.