Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Haastavat kasvatustilanteet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 42,00 €
JÄSENELLE 36,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-727-0
  • Sidottu, 290 sivua
  • Tilausnumero 100062223

Liisa Ahonen

Haastavat kasvatustilanteet

Lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja

Lasten haastava käyttäytyminen on yksi kuormittavimmista tekijöistä kasvatusalalla. Päiväkodin arjessa eteen tulee tilanteita, joissa lapset käyttäytyvät uhmakkaasti tai tulistuvat helposti. Myös ylivilkkaus tai voimakas vetäytyminen aiheuttaa suuressa lapsiryhmässä päänvaivaa kasvattajille. Usein tällaisissa tilanteissa kyse saattaa olla lapsen sosiaalis-emotionaalisesta tuen tarpeesta. Haastavana pidetty lapsi ei käyttäydy tarkoituksella hankalasti vaan tarvitsee aikuisen tukea tunteidensa käsittelyyn.

Joustamattomasti rutiineihin nojaava päiväkodin toimintakulttuuri ruokkii haastavia tilanteita entisestään. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.

Tulosta huoneentaulu lämpimään vuorovaikutukseen tästä>>

  • 2. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-727-0
  • Sidottu, 290 sivua
  • Tilausnumero 100062223

Arvostelut kirjasta Haastavat kasvatustilanteet

Silmiä avaava kirja! Ratkaisukeskeinen ja positiivinen pedagogiikka kulkee mukana ja sisältää konkreettisia toimintaehdotuksia.

- Veera

Tämän kirjan myötä opin ymmärtämään niin lasta kuin itseänikin paremmin haastavissa kasvatustilanteissa. Useat ja monipuoliset esimerkit avaavat teoriaa ja tekevät asioista helposti ymmärrettäviä. Näiden pohjalta on myös helpompi peilata omaan arkeen lasten kanssa työskennellessä. Kirjan myötä myös pohdin paljon omaa toimintaa ja kuinka voisin muuttaa sitä. Useita haastavia kasvatustilanteita onkin tullutkin selvitettyä Liisa Ahosen vinkkien avulla. Aivan loistava kirja!

- Johanna

Sain kirjasta työkaluja varhaiskastuksen arkeen

Erinomainen työkalu varhaiskasvatuksen arkeen. Kirja on selkeä, helposti ymmärrettävä, lapsen ja kasvattajan tunnetaitoja tukeva teos. Tähän kirjaan on hyvä palata, jotta muistaa kuinka paljon tunnetukea lapsi tarvitsee.

- Riksu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.