Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kirja käsityöstä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 69,00 €
JÄSENELLE 58,70 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2018
  • ISBN 978-952-451-793-5
  • Nidottu, 288 sivua
  • Tilausnumero 100061596

Riitta HuovilaTiia HintsaJohanna SäiläRiitta Rautio

Kirja käsityöstä

Luokkien 1-7 käsityönopetus

Mistä syntyy käsityön oppimisen ilo? Käsityö on motivoivaa, kun oppilas saa itse suunnitella töitään ja yhdistää ne omaan elämäänsä.

Tämä kirja auttaa sinua toteuttamaan entistä monimuotoisempaa käsityönopetusta. Kirjan avulla otat haltuun monimateriaalisuuden ja teemalähtöisyyden ja hyödynnät arjen teknologiaa.

Teoriaosa kertoo muun muassa, miten oppilaan suunnitteluprosessia ja työskentelyä kannattaa ohjata ja miten käyttää nelikenttää arvioinnin työvälineenä. Ohjeosio esittelee luokille 1—7 sopivia työideoita, joiden teemat pohjautuvat laaja-alaisiin oppimiskokonaisuuksiin ja yhdistyvät muiden oppiaineiden sisältöihin. Ohjeissa autetaan opettajaa etenemään mallia jäljentävästä työskentelystä kohti käsityötä, joka pohjautuu oppilaan omaan suunnitteluun. Runsas kuvitus ja selkeästi esitellyt työvaiheet takaavat toimivuuden. Mukana on myös kaava-arkki, jota oppilaiden on helppo käyttää.


Kirja käsityöstä on käsikirja kaikille käsityötä opettaville ja opettajaksi opiskeleville. Ohjeet ja suunnitelmat on tehty sellaisiksi, että myös ensi kertaa käsityötä opettava opettaja saa riittävästi tukea työlleen. Kirja tarjoaa materiaalia myös muille lasten kanssa toimiville sekä käsityön harrastajille. Kyseessä on uudistettu ja laajennettu painos WSOYpron vuonna 2010 julkaisemasta teoksesta.

Tutustu myös Kirja käsityöstä -kaava-arkkipakettiin.

  • 2. painos, 2018
  • ISBN 978-952-451-793-5
  • Nidottu, 288 sivua
  • Tilausnumero 100061596

Arvostelut kirjasta Kirja käsityöstä

Hyvä kirja opetuksen tueksi ja antamaan ideoita käsityön opetukseen. Työt voisi toteuttaa sellaisenaan (hyvät ohjeistukset opettajan toimintaan) tai niitä voi itse soveltaa/muunnella. Lopussa on selostettu yleisimmät tekniikat, siitä lisäpisteet!

- Arja

Kirja auttaa hahmottamaan käsityön opetuksen suunnittelua ja arviointia. Kirjassa on myös mukana valmiita ohjeita oppituntien pitämiseen. Mukana olevat ohjeet ovat selkeät ja helppo toteuttaa.

- Outi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.