Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Viimeisin tutkimustieto Adhd:sta


Adhd-käsikirja on Katariina Berggeren ja Jari Hämäläisen toimittava adhd:ta käsittelevä perusteos. Kirjan yhtenä lähteenä toimii adhd:n Käypä-hoitosuositus. Kirjan tarkoitus on tarjota viimeisimmät tiedot adhd:sta ja vastata kentältä kuuluvaan tarpeeseen. Kirja antaa laajasti tietoa adhd:sta.

Kirjan alussa kerrotaan, mikä on adhd. Vaikka adhd on minulle erityisopettajana tuttu, oli mielenkiintoista päästä lukemaan viimeisimmät tutkimustiedot. Kappaleessa käsiteltiin muun muassa adhd:n historiaa, diagnosointia, häiriön eri ilmenemismuotoja sekä hoitoa.

Kirjan seuraavat osat käsittelivät adhd:ta lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa. Kirjassa käydään läpi erittäin laajasti muun muassa hoitomuotoja ja niiden toimivuutta tutkimuksiin perustuen. Lisäksi Adhd lapsuudessa -osiossa käytiin läpi muun muassa, miten lasta voi tukea arjessa tai miten lasta voidaan tukea koulussa.

Näkisin kirjasta olevan hyötyä adhd-oireisen lapsen vanhemmille tai hänen muille läheisilleen. Erityisen mielenkiintoinen osio kirjassa oli muun muassa kappale, jossa käsiteltiin lapsen itsesäätelykykyä ja adhd:ta. Kirjaan oli myös poimittu kokemuspuheenvuoroja, jotka olivat mielestäni todella mielenkiintoisia lukea.

Koen opettajana, että minunkin oli hyvä saada tietoa adhd-oireisen lapsen tai nuoren tukemisesta myös arkipäivän asioissa. Kirjasta saatujen tietojen perusteella voin tukea ja antaa vinkkejä adhd-oireisen lapsen vanhemmille.

Adhd aikuisella -osioissa käsiteltiin oirekuvaa aikuisella. Osiossa käsiteltiin myös aikuisen arkea sekä adhd:ta ja parisuhdetta. Tästä osiosta on varmasti hyötyä aikuiselle, jolla todetaan adhd sekä hänen puolisolleen tai muille läheisille.

Mielestäni kirja on todella hyvä perusteos adhd:sta. Se tuo esille laajasti ja perusteellisesti nykypäivän tiedon aiheesta. Tulen varmasti palaamaan kirjaan erityisopettajan töiden parissa ja näkisin kirjan olevan sellainen teos, josta etenkin erityisopettajat ja miksei myös muut opettajat hyötyy. Lisäksi vanhemmat, adhd-oireinen nuori tai aikuinen sekä hänen läheisensä hyötyvät varmasti kirjan sisällöstä, sillä ne auttavat ymmärtämään adhd:n oireita ja haasteita. Erittäin hyvä teos myös opettajaksi opiskeleville!

Kirjan kieli on selkeää ja helposti ymmärrettävää. Mielestäni kirja on kirjoitettu mukaansatempaavalla tavalla!

Katariina Lausmaa
laaja-alainen erityisopettaja


TILAA KIRJA TÄSTÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.