Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Loikkaa kuvikseen! -kirjan avulla jokainen voi innostua kuvataidekasvatuksesta

Opettaja, oletko joskus kipuillut kuvataidetuntien suunnittelun parissa? Loikkaa kuvikseen! -kirja ratkaisee nämä haasteet.

Luokanopettajana työskennellessäni olen huomannut, että kuvaitaiteen oppituntien suunnitteluun kuluu erittäin paljon aikaa, kun selailee ja käy läpi erilaisia ideoita. Ideoinnin ja työn tavoitteiden ratkaisemisen lisäksi opettajan tulee tehdä selkeät ohjeet työtä varten, miettiä ja hankkia tarvittavat materiaalit sekä tehdä itse näytetyö, joka havainnollistaa oppilaille, mitä ollaan tekemässä ja miten. Loikkaa kuvikseen! -kirjassa on yhdessä paketissa loistavia ideoita, valmiita ohjeita sekä lista tarvittavista materiaaleista innostavaan kuvataidekasvatukseen. Jokaisen idean kohdalla on myös mainittu pedagoginen tavoite ja selkeät kuvaesimerkit, jotka havainnollistavat työtä oppilaille.

Opetussuunnitelman tavoitteet kuvataidekasvatukselle on huomioitu hyvin ja kirja tarjoaa monipuolisia, innostavia ja oppilaiden toimijuuden huomioivia ideoita kuvataidetunneille aina 1. vuosiluokasta 7. vuosiluokkaan. Jokaiselle kirjan sivulle tai aukeamalle on sommiteltu ohjeet, kuvat ja tarvittavat materiaalit selkeästi ja tarkasti visuaalisuus huomioiden. Tämän lisäksi pedagoginen tavoite sivun yläreunassa auttaa opettajaa ohjaamaan oppilaiden työskentelyä. Jokaista kirjasta löytyvää ideaa on myös taustoitettu ja siten kannustetaan työn alkuun. Toisaalta taustoitus ja pedagoginen tavoite kulkevat käsi kädessä ja auttavat opettajaa sanoittamaan oppilaille, mitä tullaan tekemään ja miksi.

Loikkaa kuvikseen! -kirja on opas innostavaan kuvataidekasvatukseen, jonka avulla kuvataiteen opetus on helppoa ja varmasti mielekästä. Koen, että jokainen opettaja tarvitsisi tämän kirjan oman kuvataidekasvatuksensa tueksi. Yksissä kansissa on kaikki, mitä kuvataidekasvatukseen tarvitset.

Kirjoittaja:
Eeva Bäckström
luokanopettajaopiskelija

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.