Digihiki täytti odotukset!
Pääsin tutustumaan Sari Salon Digihiki-kirjaan! Olin odottanut sitä kuin kuuta nousevaa siitä asti, kun kirjan julkaisusta kuulin.
Olen aiemmin lukenut myös Salon
Peppu irti penkistä -teoksen, josta pidin kovasti. Olen käyttänyt kirjasta bongaamiani ideoita sekä sellaisenaan että muokattuna opetuksessani. Rima oli siis korkealla Digihiki-kirjalle!
Digihiki-kirja jakautuu kolmen oppiaineen mukaan, äidinkieli, matematiikka ja vieraat kielet.
Lähdin kahlaamaan kirjaa läpi ja huomasin merkitseväni muistilapuilla useita sivuja, jotta löytäisin helpommin sellaiset ideat, joita haluan testailla vielä tämän lukuvuoden puolella.
Opetan 3. luokkaa. Heitä ajatellen kirjasta löytyi todella monta mainiota ideaa! Muun muassa sanaluokkien opettaminen, pääsiäisteemaiset tehtävät ja murtolukuihin liittyvät tehtävät olivat sellaisia, jotka erityisesti kiinnittivät huomioni.
Kirjassa on nerokkaasti yhdistetty eri oppiaineisiin TVT:n mahdollisuuksia. Selkeiden ohjeiden avulla sellainenkin opettaja, jolle TVT on
pakollinen paha, pärjää hyvin. Itse kuulun ehdottomasti TVT:n puolesta puhujiin, joten olin erittäin iloinen huomatessani, miten monenlaisia ideoita kirja tarjosikaan.
Tekniikkaa käytetään kirjassa monin tavoin. Joissakin kohdin tekniikka on suuremmassa osassa, joissakin lähinnä pienenä lisämausteena.
Mielestäni kirja havainnollistaa juuri sen, mikä helposti unohtuu etenkin TVT:tä karsastavilta opettajilta — tekniikka tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja ideoita, sekä mahdollistaa asioiden opettamisen monipuolisesti ja oppilaita motivoiden.
Digihiki on mainio kirja, joka ehdottomasti täytti odotukseni! Suosittelen kirjaa erityisesti TVT:tä haastavana pitäville opettajille. Se tarjoaa selkeät ohjeet ja selostukset niille, joille tekniikan ja opettamisen yhdistäminen ei ole vielä niin ominaista. Digihiki tarjoaa uusia ideoita myös niille, joille TVT on opetuksessa tuttu.
Kirjoittaja:
Jenni Mäkinen
luokanopettaja
TILAA KIRJA TÄSTÄ.
Takaisin Open kirjablogiin