Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Työkaluja positiiviseen pedagogiikan toteuttamiseen


Kaipaako työkalupakkisi täydennystä? Haluaisitko uusia välineitä oppilaiden oppimisen, motivaation ja hyvinvoinnin tukemiseen?

Positiivinen pedagogiikka tuo kouluihin myönteisen ja voimavaraperustaisen toimintakulttuurin. Hyvinvoivat oppilaat sitoutuvat koulutyöhön, saavat hyviä arvosanoja ja ovat muita vähemmän poissa koulusta.

Positiivisen pedagogiikan työkalupakki -koulutuksen aikana tutustutaan lyhyesti positiivisen pedagogiikan lähtökohtiin ja pääajatuksiin. Lisäksi perehdytään positiivisen psykologian uranuurtajan, professori Martin Seligmanin, PERMA-hyvinvointiteoriaan ja sen käytännön sovelluksiin. Teoria antaa kattavan ja konkreettisen lähtökohdan oppilaiden hyvinvoinnin tukemiseksi päivittäisessä koulutyössä. Keskeistä on myös avata uusia näkökulmia opetus- ja kasvatushenkilöstön työhyvinvointia koskevaan keskusteluun ja edistää osallistujien kykyä vahvistaa omia voimavarojaan ja työiloaan positiivisen psykologian keinoin.

Koulutus on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen ja sen pääpaino on työkalupakin toimintatavoissa ja harjoitteissa, joita koulutuksen osallistujat voivat suoraan omaksua ja soveltaa omaan työhönsä.


Kouluttajana toimii kasvatustieteen tohtori, luokanopettaja Eliisa Leskisenoja, jonka kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa. Häneltä on ilmestynyt aiheesta teos Positiivisen pedagogiikan työkalupakki. Eliisa on myös kirjoittanut Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa -kirjan ja yhdessä KT Erja Sandbergin kanssa kirjan Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi.

Eliisa on kouluttanut paljon opetus- ja kasvatushenkilöstöä perhepäivähoitajista lukion rehtoreihin. Hänen käytännönläheinen, vuorovaikutteinen ja toiminnallinen koulutustyylinsä tarjoaa ideoita niin positiivisen pedagogiikan ensikertalaiselle kuin kokeneemmalle konkarille!

Lue lisää Eliisan toimintatutkimuksesta >>


Haluatko tilata Eliisan kouluttamaan työyhteisöänne?


Kerro minulle arvioitu osallistujamäärä, kesto, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen. Koulutuksen suositeltu kesto on 6 h, jolloin sisällön läpikäymiseen on riittävästi aikaa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina, mikäli käytössänne on jokin webinaarialusta.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.