Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Takaisin Koulutukset-sivulle

Aivot liikkeelle! -koulutuksesta ideoita opetuksen toiminnallistamiseen


Miten opettaja pystyy hyödyntämään toiminnallisuutta oppimisen tukena? Jos toiminnallisemman opetuksen aloittaminen tuntuu haastavalta, niin pyydä fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen kouluttamaan oppilaitokseenne. Jyväskylän normaalikoulussa opettavan Moilasen omilla tunneilla ei istuta nenä kiinni kirjassa. Hannu on kehittänyt toimintatapoja lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi ja kouluttanut opettajia alakoulusta aina toiselle asteelle asti. Hannu voi luennoida myös oppilaille tai opiskelijoille ja hänet voi tilata puhumaan esimerkiksi vanhempainiltaan.

Aivot liikkeelle! -koulutus voidaan toteuttaa esimerkiksi puolen päivän tai koko päivän pituisena. Koulutuksen aikana saatte ideoita, miksi opetusta kannattaa liikunnallistaa, miten sen voi tehdä matalalla kynnyksellä, eri aineiden oppitunneilla, mobiililaitteiden avulla, yhteisinä oppimiskokonaisuuksina ja koko koulun yhteisenä asiana.

Koulutuksen aikana kuulette uusimpia tutkimustuloksia, jotka motivoivat opetuksen liikunnallistamiseen. Teoriaa ja sovellusideoita käydään toiminnan lomassa yhdessä keskustellen. Käytännön osiossa harjoitellaan mobiililaitteiden ja sovellusten käyttöä apuna opetuksessa. Suunniteltaisiinko vaikkapa Google Maps-sovelluksella lähiympäristöön oppimispolku oman oppiaineen näkökulmasta? Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne nuoria innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Hauskoja ja monipuolisia ideoita löydät Aivot liikkeelle! -kirjasta, jonka Hannu Moilanen on kirjoittanut yhdessä Helena Salakan kanssa. Seminaarinmäen mieslaulajissa laulava ja aktiivisesti urheileva opettaja tekee myös väitöskirjaa liikkumisesta ja oppimisesta laajentuneissa digitaalisissa oppimisympäristöissä.

Lue Hannu Moilasen haastattelu Yle Oppimisen sivuilta:
Opi liikkeessä - mielikuvitus ja sovellukset potkivat ylös pulpeteista (14.11.2016 Sari Veikkolainen)

Kuuntele myös Hannun vierailu Yle Puheen Päivässä:
”Liikunta virittää aivot rakenteeltaan sellaiseksi, että on helpompi oppia” (19.10.2016)Haluatko tilata Hannun kouluttamaan työyhteisöänne, oppilaita tai opiskelijoita?


Kerro minulle arvioitu osallistujamäärä, toivottu ajankohta, kesto ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen. Kerrothan myös, millainen kohderyhmä koulutuksella olisi. Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)tietopalvelut.fi


Takaisin Koulutukset-sivulle


Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.