Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

 

Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen bongausopas — Opas meille kaikille!


Tuntuuko sinusta joskus siltä, että on vaikeampi löytää vahvuuksia kuin heikkouksia? Kuinka voit löytää enemmän ratkaisuja kuin ongelmia? Jos haluat löytää keinoja kasvatukseen, ihmissuhteisiin ja oman itsen kehittämiseen, on tämä opas sinua varten.

Huomaa hyvä! — Vahvuusvariksen bongausopas keskittyy vahvuusbongailun lähtökohtiin, kehittymispotentiaaliin, vahvuuksien sanallistamiseen ja sinun itsesi ominaisuuksiin bongaajana: mitä vahvuuksia sinulla on? Tähän annetaan hyviä vinkkejä. Vahvuusbongailun yksi lähtökohta on keskittää huomio ensin omien vahvuuksien löytämiseen.

Vahvuusbongaus ei ole vain myönteisten asioiden ja puolien korostamista ja alleviivaamista, eikä sillä pyritä välttämään totuuden tai tuen tarpeiden puheeksi ottamista. Päinvastoin, se on tuen tarpeiden ja haasteiden tunnistamista ja ymmärtämistä. Tavoite on, että lapselle ja aikuiselle syntyy jaettu ymmärrys toimivista puolista, joiden varaan oppimista voi rakentaa ja joita voi kehittää.

Vaikka kirjassa keskitytään lapsiin ja nuoriin, aikuisiakaan ei ole unohdettu. Työyhteisöä varten on omat tehtävänsä, kuten onnistumisten palaveri, työkaverin nappaaminen kiinni hyvänteossa ja ystävällisyysviikko.

Vahvuusbongailua toteutettavaksi monella tavalla

Kirja esittelee esimerkkejä vahvuusbongailun erilaisista toteutuksista. Tästä osiosta löytyy paljon kaivattuja ideoita varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen. Myös erityisen tuen oppijat on otettu huomioon ja heidän kanssaan harjoitellaan erityisesti itsesäätelyä. Kieltenoppimistakaan ei ole unohdettu! Luonteenvahvuuksia tarkastellaan myös aineenopettajan työkaluina. Opas ei ole suinkaan tarkoitettu pelkästään ammattikasvattajille, sillä myös vanhemmat hyötyvät suuresti kirjan tehtävistä. Bongausopas auttaa kasvattajaa löytämään jokaisen lapsen ja nuoren mahdollisuudet ja vahvistamaan sitä positiivista, mitä hänessä löytyy. Hyvän sanallistaminen on erityisen tärkeää. Positiivisella kannustuksella on uskomaton voima.

Tuumasta toimeen tehtävien avulla

Toiminnallisuus tulee kirjassa vahvasti esille. Miltä kuulostaisi esimerkiksi omat vahvuusjulisteet tai kunniamerkit vahvuuksista? Entä vahvuushippa tai vahvuusbingo? Voit valita tilanteeseen sopivan harjoituksen kirjan lukuisista harjoituksista!

Kirjan loppupuolella keskitytään itsearviointiin ja itsetuntemukseen erilaisten tehtävien avulla. Kun omat vahvuudet on tunnistettu, pystytään niitä kehittämään. Vahvuuskohtaisissa tehtävissä käsitellään myös eri vahvuuksia, kuten vaikkapa kiitollisuutta. Tehtävien avulla voidaan treenata tiettyjä vahvuuksia. Positiivisen CV:n tarkoitus on dokumentoida vahvuuksia.

Oppaan tärkein anti on se, mikä pitäisi olla itsestään selvää, mutta mikä usein pääsee unohtumaan. Meistä jokainen on hyvä, mutta olemme erilaisia. Emme kuitenkaan ole muuttumattomia. Pystymme kehittämään luonteenpiirteitämme ja vahvuuksiamme ja auttamaan siinä toisiamme.

Kirjoittaja: Muusa Kostilainen

Tilaa Huomaa hyvä! — Vahvuusvariksen bongausopas tästä>>

Tilaa Huomaa hyvä! -tuotepaketti tästä>>

Takaisin kirjablogi -listaukseen>>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.