Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Huomaa hyvä! -toimintakortit ja oppilaskortit englannin kielellä

Huomaa hyvä! -sarja on monipuolinen ja kattavasti rakennettu pedagoginen kokonaisuus, joka johdattelee käyttäjänsä luonteenvahvuusopetuksen ja positiivisen kasvatuksen mukaansatempaavaan maailmaan. Huomaa hyvä! -materiaaleja on saatavilla suomen kielen lisäksi myös englannin- ja ruotsin kielellä.

Toimintakorteista löytyy kaiken kaikkiaan 26 luonteenvahvuuskorttia sekä muutamia käyttövinkkejä niiden hyödyntämisestä luonteenvahvuusopetuksessa. Jokaisen kortin etupuolella on ytimekkäästi vahvuuden nimi sekä kuva vahvuusvariksesta hyödyntämässä kyseistä vahvuutta. Vahvuusvariksen seikkailua luonteenvahvuudesta toiseen on hauska seurata eri kortteja tarkastelemalla ja pelkkä kuvituksen tutkiminen johdattelee pohtimaan eri vahvuuksien monipuolisia ominaisuuksia.

Oppilaskortit ovat näppärän kokoinen korttipakka, johon kuuluu 26 luonteenvahvuuskorttia, 7 tunnetilakorttia, 10 työskentelykorttia ja 5 arviointikorttia. Jokaisen kortin kääntöpuolella on selkeät, muutamista virkkeistä kootut ajatukset kortin merkityksestä ja käyttötarkoituksesta. Kortit soveltuvatkin erinomaisesti myös hieman nuorempien koululaisten käyttöön, sillä esimerkiksi luonteenvahvuudet on kuvattu yksinkertaisemmassa ja vähäsanaisemmassa muodossa, kuin Huomaa hyvä! -toimintakorteissa.

Englannin kieliset luonteenvahvuuskortit soveltuvat hyvin englannin kielen opetukseen, mutta niitä voi käyttää hyvin myös osana tavallista luokkatyöskentelyä, jossa muuten pääkielenä olisi suomen kieli. Alakoulun alaluokilla luonteenvahvuuksiin tutustuminen voi olla helpompi aloittaa suomen kielisillä vahvuusmateriaaleilla, sillä vahvuussanasto itsessään voi olla uutta hyvin monelle oppilaista. Kun luonteenvahvuudet ja vahvuussanasto ovat tulleet tutummaksi, voi englannin kieliset vahvuuskortit ottaa rohkeasti käyttöön esimerkiksi kielirikasteisessa opetuksessa.

Kirjoittaja:
Niina Fernström
resurssiopettaja
Vattuniemen ala-asteen koulu

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.