Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Huomaa hyvä! -toimintakortit: Luonteenvahvuudet tutuiksi!


Huomaa hyvä! -sarja on monipuolinen ja kattavasti rakennettu pedagoginen kokonaisuus, joka johdattelee käyttäjänsä luonteenvahvuusopetuksen ja positiivisen kasvatuksen mukaansatempaavaan maailmaan. Tässä tekstissä keskityn vain Huomaa hyvä! - sarjan toimintakortteihin, mutta suosittelen tutustumaan yhtä lailla sarjan muihin hyödyllisiin materiaaleihin.

Toimintakorteista löytyy kaiken kaikkiaan 26 luonteenvahvuuskorttia sekä muutamia käyttövinkkejä niiden hyödyntämisestä luonteenvahvuusopetuksessa. Jokaisen kortin etupuolella on ytimekkäästi vahvuuden nimi sekä kuva vahvuusvariksesta hyödyntämässä kyseistä vahvuutta. Vahvuusvariksen seikkailua luonteenvahvuudesta toiseen on hauska seurata eri kortteja tarkastelemalla ja pelkkä kuvituksen tutkiminen johdattelee pohtimaan eri vahvuuksien monipuolisia ominaisuuksia.

Luonteenvahvuuksien tarkemmat kuvaukset on kirjattu toimintakorttien takapuolelle. Kuvaukset on kirjoitettu helposti ymmärrettävään muotoon ja niissä nostetaan esille vahvuuksien keskeisimmät asiat. Lisäksi korteissa on vinkkejä kuinka vahvuuksia voi hyödyntää omassa toiminnassa. Vinkit ovat hyvin konkreettisia asioita, joihin lapsen on helppo tarttua.

Olen kokenut luonteenvahvuuksiin tutustumisen ja niiden hyödyntämisen opetustyössä innostavaksi, tärkeäksi ja ennen kaikkea uusia näkökulmia avaavaksi asiaksi. Korttien avulla luonteenvahvuudet tulevat tutuiksi niin oppilaille kuin opettajallekin, jolloin niiden tunnistamista ja niitä kohti kasvamista on mielekkäämpää lähestyä ja tavoitella. Luonteenvahvuuskortit muistuttavat käyttäjäänsä niistä kaikista vahvuuksista, joita hänen on mahdollista elämässään käyttää, vaikka joitain vahvuuksia tuleekin harjoitella enemmän kuin toisia. Ajatuksena onkin se, että vahvuuksiin tutustuminen, niiden tunnistaminen ja käyttäminen ovat taitoja, joita pitää harjoitella, jotta niitä voi hyödyntää.

Kirjoittaja:
Niina Fernström
Resurssiopettaja
Vattuniemen ala-asteen koulu

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.