Maksutavoissa on rajoituksia 20.12.-31.12 välisenä aikana verokantamuutosten vuoksi.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.



Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja innostaa lapset keskustelemaan luonteenvahvuuksista

Vahvuusvariksen tarinakirja on monelle ikätasolle soveltuva luonteenvahvuuksia käsittelevä kokonaisuus, jossa yhdistyy tarinallisuuden parhaat puolet keskustelun herättäjänä ja oppimisen innostajana. Kirjassa on valtavasti käytännönläheisiä ideoita, joiden avulla luonteenvahvuuksiin on hauskaa ja innostavaa tutustua.

Tarinakirjan kuvitukset ovat hurmaavia, ehkä jopa hurmaavampia kuin koskaan aiemmin Huomaa hyvä! -materiaaleissa on nähty! Miltä näyttääkään Varis rannalla tai Korintti peruukkinäyttelynsä avajaisissa? Jos luonteenvahvuudet eivät ole sinulle vielä tuttuja, on tämä kirja loistava keino tutustua niihin. Tässä on nimittäin aivan mielettömän upeasti toteutettu tarinallinen kokonaisuus luonteenvahvuuksista.

Kirjassa käsitellään tarinan keinoin jokainen luonteenvahvuus — kaiken kaikkiaan tarinoita on yhteensä 26. Tarinat keskittyvät aina ensisijaisesti yhteen vahvuuteen, mutta niissä saattaa myös ilmetä piirteitä muista vahvuuksista. Jokaisesta luonteenvahvuudesta on kirjoitettuna sama tarina kahtena eripituisena versiona. Pidempi versio sopii mainiosti virikkeeksi kyseistä luonteenvahvuutta käsittelevään toimintaan. Lyhis puolestaan voi toimia hyvin niissä tilanteissa, kun lapsi tarvitsee tukea tekstin ymmärtämisessä, ja jos pidempi teksti sellaisenaan on liian haastava. Lyhikset ovat napakampia versioita alkuperäisestä pidemmästä tarinasta ja niissä on vältetty erityisesti mutkikkaita ilmaisuja.

Erityismaininta Vahvuusvariksen tarinakirjalle täytyy kuitenkin antaa valmiiksi mietityistä ideoista, joiden avulla kutakin luonteenvahvuutta voi käsitellä. Esimerkiksi tarinasta ja kuvasta on keksitty valmiita kysymyksiä, jotka ohjaavat keskustelua kyseiseen luonteenvahvuuteen. Kivana lisänä tarinaan liittyen on eroteltuna kysymyksiä, jotka liittyvät tunnetaitoihin. Kirjasta löytyy myös hyviä ideoita jatkokeskusteluista, jotka sopivat mielestäni erinomaisesti kirjoitustehtäväksi. Nämä kaikki jatkokeskusteluideat yhdistämällä saadaan hieman vanhemmillekin oppijoille sopiva kirjoitustehtävä aikaiseksi. Keskustelu- ja kirjoitustehtävien lisäksi luonteenvahvuuksista on keksitty erilaisia toiminnallisia harjoituksia, taito- ja taideaineisiin yhdistyviä tehtäviä sekä kielellistä kehitystä tukevia harjoitteita.

Tarinan hyödyntäminen vahvuuksien käsittelyssä on erinomainen keino saada lapset keskustelemaan luonteenvahvuuksista. Jotain ihmeellistä Variksessa ja kumppaneissa on, sillä kerta toisensa jälkeen nämä aiheet jaksavat innostaa luokassamme. Luonteenvahvuuksiin tutustuminen on avannut luokassamme monia hedelmällisiä, oikeaan elämään liittyviä keskusteluja, joihin emme välttämättä olisi koskaan muuten päätyneet. Suosittelen ihan jokaiselle tutustumaan näihin Huomaa hyvä! -materiaaleihin ja erityisesti tähän Vahvuusvariksen tarinakirjaan.

Kirjoittaja:
Niina Fernström
Resurssiopettaja
Vattuniemen ala-asteen koulu

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.