Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

 

Kirjakaksikko kaunis kuin karkki!


Tunnehetket-kirjat toimii varmasti paremmin kokonaisuutena kuin yksittäisinä osina.

Ensimmäinen kovakantinen kirja Tunnehetket — Ilman tunteitasi et olisi sinä on todella kauniisti kuvitettu! Jo kuvien katseleminen ja avaaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia syvällisiin keskusteluihin ryhmän kanssa.

Jokaisella aukeamalla on esitelty yksi tunne ja kirja etenee kuin helminauha tunteesta toiseen siten, että edellisellä sivulla esitelty tunne tarjoaa sillan seuraavaan tunteeseen. Toki tämä on vain yksi tapa tuoda kirjassa esitellyt 42 tunnetta tutuksi. Sivuja voi yhtä hyvin valikoida sieltä täältä tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Kuvitus on herkullinen ja tarjoaa virikettä tai silmäniloa sellaisenaan. Kun tähän lisää sivulla esitellyn tunteen käsittelyn, lukijalla on oiva keino tutustua itseensä ja voida paremmin.

Tunnetaidoista ja niiden opettamisesta keskustellaan yhä enemmän nykyään. Tunnetaitojen harjoittelua toivotaan kouluihin ja opetusryhmiin. Kukapa meistä ei hyötyisi taidosta tunnistaa omat tunteensa ja sanoittaa niitä? Ollakseen onnellinen ihmisen on opittava ymmärtämään tunteitaan eikä vaan heittelehtiä niiden vietävänä avuttomana ja haavoittuvaisena.

Kirjoittajat ovat psykologeja ja psykoterapeutteja, ja ovat tarkoittaneet kirjan pedagogiseksi apuvälineeksi lapsen tunneälyn kehittämiseksi. Esimerkkejä 42:sta tunteesta ja niiden jatkumosta: hellyys-rakkaus-viha-raivo-ärtymys-stressi-helpotus...Tunteet tulevat ja menevät. Ne ovat keino ilmaista erilaisia kokemuksiamme sekä itsellemme että muille.

Tunnehetket — Tehtäviä tunnetaitokasvatukseen tarjoaa kattavan harjoituspankin, jossa on eri osiot kotona ja koulussa tehtäviin harjoituksiin, eri tasoisia harjoituksia ja sekä ala- että yläkoululaisille sopivat osiot. Jaottelu on selkeä. Kirjan harjoitteiden mukaan voi syventää ymmärrystä kustakin kuvakirjan sivulla esitellystä tunteesta. Tavoitteena on tunteiden ilmaiseminen ja kohdistaminen mielekkäällä tavalla.

Tehtäväkirjan ensimmäinen osa on tarkoitettu aikuisille, vanhemmille ja opettajille ja esittelee harjoituksia joita voi tehdä kotona. Toisessa osassa on kuhunkin tunteeseen kuuluvia tehtäviä, jotka vaikeutuvat loppua kohden alun mielikuvituksen kehittämisen tehtävistä loppupään luetunymmärtämisen ja sanavaraston kehittämisen tehtäviin. Valinnanvaraa on runsaasti niin alakoululaisille, yläkoululaisille kuin kotonakin tehtäviksi ja pohdittaviksi.

Kirjaa voidaan käyttää koulussa tai vaikka koulupsykologin tai opon vastaanotolla oppilaiden itsetuntemuksen lisäämiseksi. Myös opettajien on hyvä oppia tunteiden säätelyä eikä päätyä tunteidensa uhriksi. Tämä kirja antaa houkuttelevia työkaluja myös siihen.

Anna Ahonen
Bilingual Teacher/
Kilonpuisto School

Tunnehetket — Ilman tunteitasi et olisi sinä
Tunnehetket — Tehtäviä tunnetaitokasvatukseen
Tilaa pakettina

Takaisin kirjablogi -listaukseen

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.