Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Krokotiilijuoksulla kohti monipuolisia liikuntatunteja!


Liikunnan merkitystä ei kyseenalaista varmasti kukaan. Liikunta on tärkeä osa päivää, olipa kyseessä lapsi, aikuinen tai vanhus. Liikunta pitää sananlaskun mukaisesti mielen ja kehon virkeänä ja edistää siten monipuolisesti terveyttä. Terveyseduista huolimatta, valitettavan usein näkee erinäisiä tutkimustuloksia, joissa kerrotaan lasten ja nuorten liikkuvan aivan liian vähän. Moni asia vaikuttanee lasten ja nuorten liikkumiseen, ja yksi niistä on opettaja.

Opettajalla on taito ja mahdollisuus saada lapset ja nuoret kiinnostumaan liikunnasta. Lapsi, joka suhtautuu liikuntaan pakollisena pahana, ei ainakaan muuta suuntautumistaan jos opettaja tekee puuduttavia, tylsiä oppitunteja, joissa pelataan tunnista toiseen polttopalloa ja X-hippaa. Jos taas opettaja tekee työtä sen eteen, että lapsi innostuu tunneilla tehtävistä asioista ja peleistä, on opettajalla mahdollisuus herättää lapsessa liikuntaintoa. Varmasti kuka tahansa opettaja allekirjoittaa sen, että haluaisi jokaisen lapsen liikkuvan riittävästi.

Perinteissä ei ole vikaa, niin kuin ei edellämainitussa polttopallossa tai X-hipassakaan. Mutta opettajan tehtävä on innostaa, kehittää ja opettaa erilaisia liikunnallisia taitoja monipuolisin keinoin. Opettajan ideoiden tueksi astuu esiin Timo Jaakkolan Krokotiilijuoksu-kirja. Krokotiilijuoksu ja 234 muuta toimintaideaa motoristen taitojen kehittämiseksi on opettajan avuksi luotu leikkipankki, josta löydät näppärästi lajiteltuna erilaisia liikuntaleikkejä ja -pelejä. Kyseinen kirja auttaa silloin, kun itse ei keksi uutta sovellusta vanhaan tuttuun peliin ja silloin, kun haluat etsiä uuden, kivan leikin. Olen itse opettanut liikuntaa eri muodoissa reilu 10 vuotta, ja epäröin sitä, onko tässä kirjassa uusia ideoita. Mutta oli siinä, ja paljon! Siinä oli runsaasti uusia leikkejä, sekä tietysti vanhoja tuttuja perinteisiä leikkejä. Hienoa on myös se, että Jaakkola on jo tarjonnut muutamia sovellusideoita peleistä ja kertoo, mitä välineitä tarvitset mihinkin. Lopuksi on jopa esitelty muutama valmis kokonaisuus esimerkiksi varhaiskasvatuksen liikuntatuokioiksi.

Krokotiilijuoksu on paitsi iso leikkipankki, jossa on runsaasti valmiita ideoita, mutta se on myös ideoiden herättäjä opettajalle. Tutkiessani erilaisia leikkejä aloin miettiä, miten tämä leikki X toimisi, jos siihen yhdistäisi tämän leikin Y osia ja niin edelleen. Lisäksi kirjassa jokaisen pelin kohdalla kerrotaan, mitä osa-aluetta se kehittää. Näin voit helposti valita tiettyjä leikkejä ja pelejä, jotka kehittävät haluamaasi osa-aluetta. Kaiken kaikkiaan Krokotiilijuoksu on mahtava varasto ideoita, joita opettaja voi hyötykäyttää hektisen arjen helpottajana.

Kirjoittaja: Jenni Lahdenranta


Tilaa Krokotiilijuoksu-kirja
Tutustu myös Juokse, hyppää, heitä, ota kiinni! -kirjaan

Takaisin kirjablogi -listaukseen>>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.