Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Takaisin koulutusten etusivulle
Vahvuustyöskentelyn taustat tutuiksi: Tule mukaan Huomaa hyvä! -koulutukseen!


Huomaa hyvä! -koulutus Zoomissa tiistaina 2.11.2021 klo 15-18!

Huomaa hyvä! -koulutukseen osallistuessasi saat laajan ymmärryksen ja käytännön työkaluja, miten tuoda positiivisen kasvatuksen ja erityisesti vahvuuspedagogiikan keskeiset sisällöt oman toiminnan keskiöön sekä kykenet toimimaan oman koulun positiivisen kasvatuksen lähettiläänä!

Koulutuksen avulla rakennetaan positiivinen kierre — opettajat tuovat omat vahvuutensa näkyviin, oppivat tunnistamaan oppilaiden vahvuuksia ja kaikkien hyvinvointi ja itsetuntemus lisääntyvät ja oppimisen edellytykset paranevat.

Koulutus on suunnattu alakoulun opetushenkilöstölle, mutta myös muut ovat tervetulleita.


Sisältö:

Koulutuksessa saat tietää, mitä on positiivinen kasvatus ja miten sitä voi hyödyntää opetustyössä sekä mitä tarkoitetaan luonteenvahvuuksilla ja miten niitä voi tunnistaa. Koulutuksessa käsitellään positiivisen kasvatuksen merkitystä ja mahdollisuuksia opettajan, oppilaan ja koulun toimintakulttuurin kehittämisen näkökulmasta. Koulutus tuo sinulle tutuksi positiivisen psykologian tieteen positiivisen kasvatuksen ja yleisen hyvinvoinnin taustalla sekä uusimman tutkimustiedon maailmalta.

Pääset tutkimaan omaa työtäsi ja ydinvahvuuksien käyttämistä. Teoriaan yhdistyy runsaasti oppilaiden vahvuuksien tunnistamiseen ja niiden aktiiviseen käyttämiseen keskittyviä harjoituksia sekä pohdintaa oppilaiden kasvuvahvuuksien kehittämiseksi. Muita käsiteltäviä teemoja ovat vahvuuksien tunnistamisen rooli toimivan ryhmän rakentamisessa ja erilaisuuden arvostamisessa.

Koulutus pureutuu myös tunnetaitoihin ja erityisesti positiivisten emootioiden tutkimukseen hyvinvoinnin edistämisessä. Luennolla tutustutaan myönteisten tunteiden laajaan kirjoon sekä niiden merkitykseen oppimisen, yhteen liittymisen, myötätuntoisen käyttäytymisen ja vastoinkäymisistä selviytymisen varantona. Käsiteltäviä teemoja ovat myös positiivisten ja negatiivisten tunteiden välinen suhdeluku ja ilo onnellisuuden lähteinä, omien tunteiden johtaminen ja myönteisyystasapainon lisääminen luokassa.


Koulutuksen tavoitteet:


• Ymmärrät, mitä on positiivinen kasvatus ja miten uusin tutkimustieto vahvuuspedagogiikasta on sovellettavissa koulutyötä, oppimista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin käytäntöihin ja koulun rakenteisiin

• Osaat aiempaa monipuolisemmin ja laaja-alaisemmin tunnistaa erilaisia vahvuuksia oppilaissa ja auttaa heitä löytämään lahjansa ja potentiaalinsa

• Löydät keinoja aktivoida koko työyhteisöä toimimaan positiivisen kasvatuksen ja erityisesti vahvuusnäkökulman suunnassa

• Saat paljon käytännön ideoita, miten tuoda vahvuusajattelu osaksi koko koulun / luokan toimintaa, mukaan lukien vanhemmat ja muut koulun aikuiset

• Opit arvioimaan vahvuuspedagogiikan vaikuttavuutta yksilö- ja ryhmätasolla

• Ymmärrät, miten voit hyödyntää vahvuusajattelua opetuksessa, ohjauksessa, palautteen annossa ja monipuolisessa vuorovaikutuksessa perheiden kanssa

• Olet koulussasi positiivisen kasvatuksen lähettiläs, jonka toiminnalla edistetään mielensähyvittäjien kulttuurin rakentumista!Palautteita Huomaa hyvä! -koulutuksista:

"Upea ja energinen kouluttaja! Pistää itsensä hienosti likoon ja huomioi suuremmankin yleisön:)"

"Erinomainen! Innostava, käytännönläheinen -> koko koulun muutos käynnistettiin saman tien kollegan kanssa apulaisrehtorin avulla."

"Voimaannuttava ja tärkeä koulutus kaikin puolin - sain hyviä työkaluja sekä omaan elämään että työhöni oppilaiden ja kollegoiden kanssa."Koulutus on vuorovaikutteinen, eikä siitä ole tulossa tallennetta. Ilmoittaudu tästä:


Hyödynnä koulutustarjous!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Huomaa hyvä! -kirjan, -korttien ja Vahvuusvariksen bongausoppaan paketin tarjoushintaan 60 € (norm. 114 €). Huomaa hyvä! -kirja antaa välineet vahvuusopetuksen toteuttamiseen. Huomaa hyvä! -kirjassa esitellään tärkeimmät luonteenvahvuudet ja kerrotaan, missä niiden käyttöä voi havaita ja miten niitä voi harjoitusten avulla vahvistaa. Toimintakorteissa esitellään tiivistetysti, mitä 26 luonteenvahvuutta ovat, miten ne voi havaita ja kuinka niitä voi vahvistaa itsessään. Vahvuusvariksen bongausoppaassa kerrotaan ytimekkäästi vahvuuspedagogiikan perusteet ja esitellään runsaasti luonteenvahvuuksien harjoittelun toimintaideoita.Ilmoittaudu myös Vahvuusbongari-koulutukseen!


Haluatko viedä vahvuustyöskentelyn käytäntöön? Tule mukaan Vahvuusbongari-koulutukseen, joka järjestetään tiistaina 9.11.2021 klo 15-18 Zoomissa.

Kun vahvuuspedagogiikan teoriapohja on hallussa ja Huomaa hyvä! -koulutus jo käytynä, jatkoa tarjoaa Vahvuusbongari-koulutus, josta saat laajan ymmärryksen positiivisen pedagogiikan soveltamisesta käytäntöön. Alakoulun opetushenkilöstölle suunnatussa koulutuksessa syvennetään vahvuustyöskentelyn teemoja laajemmin koulun rakenteisiin ja kehitetään käytännön materiaalia jokaisen työtä ja omaa asiantuntijuutta vahvistamaan, sekä tunnistetaan parhaita käytäntöjä positiivisen pedagogiikan saralla.

Koulutuksen päätteeksi osaat tuottaa omista vahvuuksistasi Positiivisen CV:n ja kykenet soveltamaan opittua omassa opetustyössäsi. Saat ymmärrystä, miten tehdä oppilaiden kanssa Positiivinen CV ja miten tietoa voi hyödyntää monin eri tavoin koulussa ja sen ulkopuolella.

Sisältö lyhyesti:
• Vahvuusbongarin ABC
• Hyvinvoinnin käsimalli
• Positiivinen CV jokaiselle
• Työkaluja välittävän toimintakulttuurin rakentamiseksi ja kehittämiseksi

Lue lisää ja ilmoittaudu Vahvuusbongari-koulutukseen täällä. Voit ilmoittautua Vahvuusbongari-koulutukseen myös samalla kertaa kun ilmoittaudut Huomaa hyvä! -koulutukseen.

Kouluttaja:

Kouluttajana toimii KM, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen, joka on positiivisen pedagogiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut ihmisen luonteenvahvuuksista ja niiden potentiaalista hyvän ja onnellisen elämän mahdollistajina. Häntä motivoi erityisesti onnistumisten ja kukoistuksen kulttuurin syntyminen ja sen valtava eteenpäin vievä voima, joka säteilee eri elämän osa-alueille. Kaisa haluaa viedä eteenpäin kasvatusta, jossa kiinnitetään yhä enemmän huomiota lasten vahvuuksiin ja vaalitaan sitä, mikä on kunnossa ja toimivaa.


Haluatko tilata Kaisan kouluttamaan omaa työyhteisöänne?

Ota minuun yhteyttä ja kerro toivomanne ajankohta, paikkakunta, kesto ja arvoitu osallistujamäärä, niin teen teille tarjouksen! Koulutus on saatavilla myös webinaaritoteutuksena.

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi

Koulutuksistamme saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista.
Seuraa meitä Facebookissa >>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.