Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Kilpikonnan keinahdus -toimintakortit hauskoihin liikuntahetkiin


Minna Ojalan ideoima ja hänen tyttärensä Emilian kuvittama Kilpikonnan keinahdus -kortit ihastuttavat visuaalisuudellaan ja kompaktilla paketillaan.

Ennen tarkempaa tutustumista kortteihin pysähdyn tutkimaan todella ihanasti kuvitettuja kortteja. Korteissa seikkailee elämiä erilaisia välineitä käyttäen tai oman kehonpainolla temppuilen. Voisin käyttää pelkästään näitä upeita kuvia opetuksessa, esimerkiksi virkkeiden tai tarinoiden kirjoittamisen apuna.

Kuvien ihastelujen lomassa huomaan korttien reunojen olevan eri värisiä; vihreitä, keltaisia ja pinkkejä.

Vihreissä korteissa huomaan eläimen toimivan pallon kanssa. Näiden korttien avulla voi lapsen tai lapsien kanssa harjoitella välineenkäsittelytaitoja.

Pinkeissä korteissa huomaan eläinten liikkuvan erilaisilla tavoilla, kuten pomppien tai hiipien. Näissä korteissa onkin vinkkejä erilaisten liikkumistaitojen harjoitteluun.

Keltaisista korteista en löydäkään niin helposti yhdistävää tekijää. Korteissa muun muassa metsäkauris kävelee hernepussi silmillä, siili tekee kuperkeikkaa, apina roikkuu renkaissa ja corgi-rotuinen koira makoilee. Saan selville ohjekortista, että keltaisien korttien avulla harjoitellaan tasapainotaitoja.

Nämä kolme osa-aluetta ei ole summassa valittuja, vaan ne ovat erilaisten urheilulajien hallitsemiseen tarvittavia perustaitoja. Esimerkiksi pallon kiinni ottamisen taitoa tarvitaan useassa urheilulajissa.

Näiden ihastuttavien kuvien toisella puolella esitellään harjoiteltava motorinen perustaito kuten tasapainoilu, ponnistaminen, loikkaaminen, potkaiseminen tai kiinni ottaminen. Taakse on kirjoitettu yleiset vinkit taidon oppimiseen, harjoiteltavan asian ohjeistus ja erilaisia sovelluksia taitoon liittyen. Näitä asioita voi harjoitella joko yhden lapsen kanssa tai isommassa porukassa. Lisäksi kortteihin on kirjattu yksi liikkeeseen liittyvä esimerkkileikki.

Korttien avulla voi oppia siis 30 uutta leikkiä!

Nämä leikit on lainattu kirjasta Krokotiilijuoksu ja 234 muuta toimintaideaa motoristen taitojen kehittämiseksi.

Nämä toimintakortit soveltuvat päiväkotiin tai alakouluun. Korttien harjoituksia voi ottaa mukaan liikuntatunneille tai valita yhden sopivan kortit esimerkiksi taukojumpaksi tuntien välille. Uskon, että korttien visuaalinen ulkomuoto motivoi myös oppilaita. Opettaja saa varmasti hyviä ja toimivia vinkkejä erilaisten motoristen taitojen opettamiseen korttien avulla. Lisäksi uusien leikkien oppiminen on jokaiselle opettajalle hyödyllistä. Nämä kortit on helppo ottaa osaksi arkea niiden selkeiden ohjeiden ja motivoivien harjoitteiden takia. Suosittelen tätä ehdottomasti päiväkoteihin ja kouluihin.

Kirjoittaja:
Katariina Lausmaa
Laaja-alainen erityisopettaja


*****

TILAA KILPIKONNAN KEINAHDUS:

Emilia Ojala

Kilpikonnan keinahdus

Toimintakortit hauskoihin liikuntahetkiin


Hauskoissa toimintakorteissa eläimet opastavat lapsia liikkumaan eri tavoin. Korttien avulla on helppo toteuttaa liikunnallisia välipaloja päivän lomassa tai suunnitella erimittaisia liikuntahetkiä. Korteissa annetaan myös lisävinkkejä kuvassa esitettyyn liikuntatehtävään.

Tilaa tästä.

Takaisin Open kirjablogiin.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.