Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

 

Lisäpuhtia toiminnalliseen opetukseen!Toiminnallisuus — nykyaikaisen opetuksen olennainen osa. Toisille opettajille vaatimus lisätä toiminnallisuutta opetukseen tuskastuttaa, toisille se on ollut osa opetusta jo pidemmän aikaa. Itse kuulun siihen porukkaan, joka on hyvin innostunut toiminnallisuudesta ja haluaa lisätä sitä jokaiseen oppituntiin. Niin kuin uudessa OPS:ssakin korostetaan; toimimalla ja tekemällä oppii paremmin kuin pelkästään kirjasta pänttäämällä.

Lukuja liikkuen, tavuja touhuten on ollut luettavien kirjojen listallani jo pitkään, koska olen kuullut siitä paljon hyvää. Ei siis ihme, että kirjan käteen saatuani aloin innokkaasti lukea sitä lähes päivittäin. Kirja alkaa selostuksella lapsen toimintamaailmasta ja oppimisesta, jolla pohjustetaan tulevia toiminnallisia sisältöjä. Teoriapohja muistuttaa mieleen muun muassa liikkumisen ja leikin tärkeyden, minkä ansiosta toiminnalliset leikki- ja toimintaohjeet tuntuvat entistä tärkeimmiltä.

Varsinaiset toimintaideat on jaoteltu kolmeen alakategoriaan; matematiikan ja äidinkielen oppimiseen liittyvät ideat sekä oppimisvalmiuksiin liittyvät ideat. Ideat on selostettu täsmällisesti auki ja lisäksi jokaisesta on kerrottu, mitä välineitä tarvitset, mitä taitoja kyseinen toiminta kehittää ja eriyttämisvinkkejä. Näiden lisäksi jokaisesta on myös kerrottu esimerkeillä, miten kyseistä toimintaa voi soveltaa muissa oppiaineissa! Kirjasta löytyy myös hyvä pankki liitteitä, joita voit käyttää hyödyksi kirjan ideoita käyttäessäsi.

Sen lisäksi, että kirjasta löytyy paljon valmiita ideoita, sen avulla opettaja voi avustaa omaa luovuuttaan ja herätellä lisäideoita. Kirjaa voi käyttää monipuolisesti hyödyksi eri oppiaineissa, ja se on mainio lisä myös S2-opetuksessa selkeän sanastonsa ja helposti eriytettävien tehtävien ansiosta. Suosittelen kirjaa kaikille toiminnallisesta opetuksesta jo innostuneille, sitä vielä arasteleville ja asiaan vasta tutustuville — uusia ideoita kirjasta löytyy joka tapauksessa!

Kirjoittaja: Jenni Lahdenranta

Tilaa Lukuja liikkuen, tavuja touhuten tästä>>

Takaisin kirjablogi -listaukseen>>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.