Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Myönteiseen ajatteluun kannustavat tehtäväkirjat


Mahtava mieli -paketti sisältää neljä erilaista ja hauskaa tehtäväkirjaa. Tehtävien tarkoituksena on helpottaa lasta tai nuorta kertomaan ajatuksistaan ja tunteistaan ­— etenkin sellaisista ajatuksista ja tunteista, mitkä vaivaavat mieltä. Kuten jo kirjapaketin nimi antaa ymmärtää, tehtäväkirjojen tehtävien sävy on myönteiseen ajatteluun kannustava.

Nämä tehtäväkirjat on suunnattu yli 7-vuotiaille kouluikäisille lapsille. Tehtäväkirjoja voivat hyödyntää sekä huoltajat että opettajat sekä muut lasten kanssa työskentelevät aikuiset, jotka kaipaavat jotain konkreettista välinettä millä lähestyä myös niitä vaikeimpia tunteita lasten parissa. On mainitsemisen arvoista, että tehtäväkirjojen tehtäviä saa kopioida opetuskäyttöön.

Tehtäväkirjojen sivut ovat taidokkaasti kuvitettuja sekä värikkäitä ja tehtävät suorastaan kutsuvat tekemään niitä. Tehtäväkirjojen tehtäviä ei tarvitse tehdä järjestyksessä. Tehtäviä voi tehdä haluamassaan järjestyksessä tai sieltä voi poimia kulloiseenkin tilanteeseen sopivat tehtävät.

Jokainen tehtäväkirja keskittyy käsittelemään eri teemaa, joista yksi on nimeltään: Sinä selviät! Tehtäväkirja sinulle, jota on joskus loukattu tai kiusattu. Tässä tehtäväkirjassa keskitytään pohtimaan keinoja selviytyä loukkaavasta käytöksestä ja kiusaamisesta. Pohdittavana on myös mitä kiusaaminen on ja mitkä asiat voivat vaikuttaa siihen, että joku alkaa kiusaamaan. Tehtävät ovat sellaisia, joiden pyrkimyksenä on vahvistaa loukatun tai kiusatun toiveikkuutta ja itsevarmuutta ja erityisesti tunnetta siitä, että ”minä selviän”.

Sinä uskallat! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus pelottaa -kirjassa tsemppaavana ajatuksena on, että meitä kaikkia pelottaa joskus. Joskus pelko voi tuntua todella suurelta, mutta kirjassa muistutetaan, että jokaiseen asiaan on olemassa aina ratkaisu. Tämän kirjan tehtävien tarkoituksena on auttaa lasta tai nuorta tulemaan rohkeammaksi ja positiivisemmaksi.

Hyvää mieltä! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus kiukuttaa tai surettaa -kirja pureutuu niihin asioihin mitkä saa huonolle tuulelle. Näitä kiukustuttavia ja surettavia asioita puretaan monipuolisilla tavoilla niin piirtämällä, kirjoittamalla kuin myös tekemällä oma rauhoittumispakkaus.

Ei hätää! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus ahdistaa tai stressaa -kirjan tehtävien pyrkimyksenä on auttaa sanoittamaan asioita, jotka aiheuttavat huolta ja stressiä. Tehtävien avulla pääsee purkamaan ahdistavia ja stressaavia asioita. Huomio kiinnitetään myös iloa sekä onnea tuovien asioiden pohtimiseen.

Kaikissa tehtäväkirjoissa yhtenäistä on, että tunteita lähestytään useasta suunnasta erilaisin työskentelymetodein. Näin ollen kullekin lapselle tai nuorelle löytynee tehtäväkirjoista sopiva tehtävä, millä lähestyä vaikeaa tunnetta ­- oli se sitten pohtimalla, piirtämällä, kirjoittamalla tai vaikkapa askartelemalla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä Mahtava mieli -pakettia.

Kirjoittaja:
Jenni Juntunen
luokanopettaja

TUTUSTU KIRJOIHIN.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.