Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Mielikuvituskone - toimintakortit draamaleikkeihin

Mielikuvituskone on erilaisista yhteisöllisistä draamaleikeistä koostuva innostavan idearikas kokonaisuus, joka soveltuu mainiosti alakoulun eri vuosiluokille, kerhoille ja muuhun yhteisölliseen vapaa-ajan harrastustoimintaan. Ihastuttavan värikkäät ja suloisesti kuvitetut toimintakortit herättävät kiinnostuksen draamaleikkien maailmaan, jossa kaikki on mahdollista ja mielikuvituksen käyttö on sallittua!

Mielikuvituskoneen draamaleikit on jaettu kuuteen eri kategoriaan, jotka ovat: ääni-ilmaisu, mielikuvitus, liikeilmaisu, tarinat, koko ryhmän harjoitukset ja pariharjoitukset. Jokaisessa kategoriassa on viisi erilaista draamaharjoitusta eli kaikki kategoriat yhteenlaskettuna. Mielikuvituskone sisältää yhteensä kolmekymmentä erilaista ideaa draamaleikkien toteuttamiseen.

Jokaisessa kortissa on leikkiin johdatteleva loru, selkeästi kuvattu ohje leikin toteuttamiseen sekä lisävinkki leikin mukauttamiseen. Itse innostuin myös jatkokehittelemään valmiita ideoita yhdistelemällä niitä toisiinsa ja mukauttamalla leikkien teemoja tai toteutustapoja. Ihanaa olikin huomata, että myös draamaleikin ohjaajan on mahdollista päästää oma mielikuvituksensa valloilleen!

Kaikista kategorioista saa ammennettua harjoituksia moniin eri tarkoituksiin ja tilanteisiin. Esimerkiksi liikeilmaisun harjoitukset sopivat mainiosti niin liikunta- kuin draamatunneillekin tai vaihtoehtoisesti taukojumpaksi koulupäivän keskelle. Hauskoissa harjoituksissa on myös monia toiminnallisesti toteutettavia ideoita esimerkiksi suomen kielen, ympäristöopin, matematiikan tai vieraan kielen tunneille.

Draamaleikkien kautta ryhmä pääsee kokemaan yhteisiä hauskoja hetkiä, jotka kehittävät monipuolisesti vuorovaikutustaitoja, mielikuvitusta ja ryhmäytymistä. Ideana ei ole täydellinen näytteleminen tai esiintyminen suurelle yleisölle — päinvastoin! Draamaharjoituksissa korostuu turvallisen ilmapiirin, yhteisen kokeilun, muiden aloitteiden huomioimisen ja ennen kaikkea leikin elämykselliset kokemukset! Mielikuvituskoneen leikkien avulla tutustutaan draaman ihmeelliseen maailmaan yhdessä innostuen, kokeillen ja nauraen.

Kirjoittaja:
Niina Fernström
Resurssiopettaja
Vattuniemen ala-asteen koulu


TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.