Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Tuhat ja yksi tarinaa oppimista edistämässä!

Oletko joskus pohtinut kaipaavasi oppitunneille sitä jotain kivaa, sitä jotain vähän erilaista, sitä jotain, mistä kaikki voisivat nauttia. Ja ennen kaikkea: sitä jotain, mikä sopii oppiaineesta toiseen ja mitä voi muokata ties tuhansiin tarkoituksiin. Tässä sellainen nyt olisi — Tuhat ja yksi tarinaa.

Tuhat ja yksi tarinaa on mieletön oppimisen motivaattori, joka soveltuu joustavasti erilaisille ryhmille sekä oppijoille ja mikä innostaa lasten lisäksi myös opettajan ideoimaan sille uusia käyttötarkoituksia toisensa perään. Peliin sisältyy erilaisia pelialustoja, mystinen 60 korttia sisältävä upeasti kuvitettu korttipakka sekä numeromerkit 1-90. Lisäksi pelin mukana tulee jo valmiiksi useita erilaisia ideoita pelin käyttömahdollisuuksista.

Osa valmiista ideoista keskittyvät tiettyyn sisältöön, kuten matematiikan, suomen kielen tai vieraan kielen harjoituksiin ja toiset ideoista ovat puolestaan avoimempia tarinallisuuteen sekä esimerkiksi draamaan liittyviä ideakokonaisuuksia. Materiaali on siis kattava, sillä näiden valmiiden ajatuksien lisäksi sekä opettaja että oppilaat voivat itse ideoida juuri omannäköisen käyttötarkoituksen tälle visuaalisesti kutsuvalle opetusmateriaalille.

Pelillisyys ja leikillisyys ovat jo itsessään oppimiseen ja ennen kaikkea yhteisölliseen, toisia huomioivaan toimintaan, virittäviä teemoja. Tämän materiaalin vahvuus on ehdottomasti sen linkittyminen monien tärkeiden taitojen harjoittamiseen, kuten omien tunteiden ja ajatuksien sanoittamiseen sekä toisten ajatuksien hyväksymiseen ja kuuntelemiseen. Lisäksi kuvien monipuolisuus avaa ovia materiaalin käyttämiseen esimerkiksi varhennettussa kieltenopetuksessa tai S2-opetuksessa, jossa kuvallisella ilmaisulla on myös tärkeä rooli oppimisen tukemisessa.

Omat ideani lähtivät pulppuamaan mystisistä korteista. Kortit sisältävät monipuolisia, toisistaan erilaisia kuvia, joista kuitenkin hieman tarkemman tarkastelun jälkeen voi löytyä yllättäviäkin yhtäläisyyksiä ja samoja teemoja. Kortit riittävät moneen tekemiseen jo itsessään ja ovat siksi loistava lisä opettajan työkalupakissa. Olen itse kaivannut juuri tällaisia visuaalisesti jopa arvoituksellisia kortteja, joiden hyödyntämisessä vain mielikuvitus on rajana. Kuvien käyttäminen on ylipäätään palkitsevaa, sillä yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa koskaan pystyisi. Yhteisesti ihmetellen, innostuen ja ideoiden Tuhat ja yksi tarinaa pääsee näyttämään parhaat puolensa meistä jokaiselle!


Kirjoittaja:
Niina Fernström
Resurssiopettaja, Vattuniemen ala-asteen koulu

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.