Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

 

Toiminnallisen oppimisen rikkautta!Toiminnallinen oppiminen on mielestäni erinomainen menetelmä monipuolistaa opetusta. Sen avulla oppilaista tulee passiivisen kuuntelijan sijaan aktiivisia osallistujia, jolloin myös oppiminen tehostuu. Toiminnallinen oppiminen on mahtava tapa myös eriyttää ja lisäksi siitä puhutaan tällä hetkellä erittäin paljon. Opettajilta odotetaan toiminnallista työotetta ja uuden toiminnallisen keinon keksijää matkitaan laajalti. Toiminnallinen oppiminen on rikkaus, kun sen toteuttaa oikealla tavalla ja osana monipuolista opetusta.

Mutta mistä niitä ideoita saa? Esimerkiksi FB-ryhmistä löytyy jo monenlaista toiminnallista ideaa, mutta Sari Salo on koonnut ison pinon vinkkejä yksien kansien väliin. Peppu irti penkistä (2017) oli menestys jo alkumetreillä, sillä se nostatti opettajien keskuudessa suurta huomiota. Kirja sisältää yli 150 toiminnallista ideaa oppiaineittain jaettuna. Esimerkiksi kielille ja matikalle löytyy useita eri tapoja opettaa toiminnallisin keinoin, olipa kyseessä murtoluvut tai verbit. Myös alkuopetuksen puolelle löytyy muutamia ideoita ja toki opettaja voi itse käyttää luovuuttaan ja muuntaa kirjan tarjoamia ideoita omiin tarpeisiin sopiviksi, jolloin vaihtoehtoja on rajattomasti.

Jokaisesta ideasta löytyy myös helposti toteuttamisohje, lista materiaaleista ja viittaus OPS:iin. Ehkä parasta tässä kirjassa on kuitenkin se, että idean lisäksi kirjasta löytyy myös tarvittavat liitteet, joten toisinkuin esimerkiksi netistä bongattu idea, tästä kirjasta saa samalla myös materiaalin! Suosittelen, mahtavia ideoita ja yhdistämällä omaa luovuuttasi niihin saat vielä entistä enemmän hyötyä!


Jenni Mäkinen


Tilaa kirja tästä

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.