Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Helppokäyttöiset Satujoogakortit

Toimintakorttien suurena ystävänä ilahduin, kun Pomenian Satujoogakortit julkaistiin. Satujoogasta minulla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta, mutta tiesin, että toimintakorttien avulla tähänkin työtapaan on helppo tutustua. Ja tottahan se olikin.

Satujoogakortit ovat jatkumoa monipuoliselle Pomenia-sarjalle, ja niissä seikkailee Pomenian kirjoista ja muista tuotteista tutut hahmot. Iloinen ja värikäs kuvitus on myöskin sarjan luojan Petronella Grahnin käsialaa. Korttien tehtäviä on ollut suunnittelemassa lasten ja nuorten joogaopettaja Anu Lustig-Lonka. Näppärässä pahvikotelossa on yli 30 korttia, joissa kaikissa on lyhyt alustus tehtävään sadun muodossa, sitten selkeät ohjeet ja lopuksi vielä kannustus Pomenian tapaan.

Satujoogakortteja on helppo käyttää. Teimme joogaa pienryhmässä, ja annoin jokaisen lapsen vetää vuorollaan korttipakasta kortin. Kortit ovat innostavia, ja niiden ääreen rauhoittui tekemään vilkkaatkin lapset. Arvosanaksi lapset antoivat korteille 5/5. Osaan tehtävistä tarvitaan pari, joten mukana on hyvä olla ainakin kaksi lasta tai aikuinen lapsen kanssa. Kortit ovat siis mukavaa ajanvietettä yhdessä tekemiseen.

Suosittelen Satujoogakortteja varhaiskasvatukseen ja alakouluun. Mitään aiempaa osaamista satujoogasta ei tuokion ohjaaja tarvitse. Kortit ovat hyvä lisä Pomenian satukirjojen ja muiden tuotteiden rinnalle. Toimintakortteja voi käyttää pieninä taukojumppina tai niistä voi muodostaa pidemmän liikuntahetken. Mahdollisuudet ovat monet.

Kirjoittaja:
Vilma-Riikka Tiittanen
erityisluokanopettaja

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.