Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Suloisia satukirjoja tärkeiden teemojen harjoitteluun


Jukka Hukka -sarja on varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen suunnattu kirjasarja, johon kuuluu viisi kirjaa ja tunnekortit. Kirjoissa käsitellään lasten elämässä tärkeitä teemoja sadun kautta ja syvennetään aihetta keskustelujen ja harjoitusten avulla. Tutustuin sarjan kahteen kirjaan. Jukka Hukka ja kirjava takki -kirjassa käsitellään ystävällisyyttä ja toisten huomioimista. Jukka Hukka ja hirveä harmi -kirjassa taas aiheena on itseluottamuksen vahvistaminen.

Tekstit on kirjoitettu mukavasti soljuvassa runomuodossa, joka luo satuhetkeen taianomaisen tunnelman. Tarinoita kuvittavat ilmeikkäät, tunteisiin vetoavat kuvat. Kirjoja lukiessa lasten on helppo eläytyä Jukka Hukan ahdinkoon.

Jokaisen Jukka Hukka -kirjan lopussa on koottu ohjeita kirjan lukemiseen ja harjoituksia, joita voi toteuttaa yhden lapsen tai lapsiryhmän kanssa. Nämä koen erittäin tärkeäksi osaksi kirjoja, sillä harjoitusten avulla tarina ei jää vain lukuhetkeksi, vaan lukemisesta tulee oppimistuokio. Harjoituksissa on keskusteluvinkkejä ja neuvoja, mihin kohtaan kirjaa kannattaa pysähtyä ja mistä kannattaa keskustella.

Harjoitusten aiheet menevät satua hieman syvemmälle ja laajentavat kertomuksen teemoja. Ystävällisyyttä ja toisten huomioimista käsittelevässä kirjassa harjoitukset liittyvät ystävällisyyden lisäksi kiusaamiseen, erilaisuuden hyväksymiseen, vahvuuksiin ja turvataitoihin, kuten jämäkkään itseilmaisuun. Itseluottamusta vahvistavassa kirjassa taas käsitellään ulkopuolisuutta, harjoitellaan ystävällisyyttä, yksin viihtymistä ja koston kierteen katkaisemista.

Jukka Hukka -sarja on todella hyvä, sillä sarjan kirjojen avulla voi käsitellä lasten elämän arkisia teemoja satujen kautta. Samalla tutustutaan runouteen ja tuetaan lasten kielellistä kehitystä. Kirjasta tehtävineen saa hyvän opetustuokion varhaiskasvatukseen ja alaluokille. Mikäli sarjan kirjoja käyttää paljon, on tunnekorttien hankinta varmasti perusteltua kirjojen rinnalle. Näin voidaan sukeltaa kokonaan Jukka Hukan maailmaan ja luoda sen ympärille laajempi oppimiskokonaisuus ja -ympäristö.tutustua tähän kirjaan.

Kirjoittaja:
Vilma-Riikka Tiittanen
erityisluokanopettaja

TUTUSTU JUKKA HUKKA -SARJAAN

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.