Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa? -koulutus


Tilaa työyhteisöllenne koulutus, jossa paneudutaan itsesäätelytaitoihin ja niiden harjoitteluun!

Koulu on mainio paikka harjoitella tunnetaitoja, tunnesäätelyä, ajatusten kanssa työskentelyä ja käyttäytymisen muokkaamista. Luokassa itsesäätelytaitojen tietoisesta kehittämisestä hyötyvät kaikki, kun taitojen harjoittelu näkyy parantuneena luokan työrauhana, parempina ihmissuhteina ja oppilaiden hyvinvointina. Mutta miten itsesäätelytaitoja voidaan käytännössä opettaa oppilaille?

Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa? -koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn. Koulutus soveltuu erityisesti perusopetuksen parissa työskenteleville opettajille ja kasvattajille.

Koulutuksessa saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 Mitä itsesäätely on ja mikä haastaa sitä?

 Millaiselta näyttää ali- tai ylisäätely?

 Miten itsesäätelytaitoja voidaan harjoitella oppilaiden kanssa?

 Miten voit aikuisena tukea lasta rakentavasti?

 Millaisia säätelytaitoja itse tarvitset?
Kouluttajat:

KM Maria Matilainen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja.

KM Marjukka Puustinen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja.

 

 

 


Koulutus pohjautuu Marian ja Marjukan kirjoittamaan Maltti ja Sinni - Harjoitteita itsesäätelytaitojen oppimiseen -kirjaan. Teoksessa kerrotaan itsesäätelyn osa-alueista: ajatuksista, tunteista ja käyttäytymisestä. Kirjan avulla näihin osa-alueisiin liittyviä taitoja voi opettaa myös oppilaille. Kirjassa esitellään monipuolinen Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, jonka voit toteuttaa joko 16 viikkoa kestävänä kokonaisuutena tai integroimalla harjoitukset omassa tahdissa eri oppiaineiden tunneille. Lisäksi kirja haastaa koulun aikuisia tarkastelemaan omia säätelytaitojaan ja ohjaa tukemaan lasta rakentavasti. Voit kysyä tarjousta kirjasta koulutuksen yhteydessä


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Ota yhteyttä!

Kerro koulutustarpeestanne, toivomastanne ajankohdasta ja kestosta, arvioidusta osallistujamäärästä ja paikkakunta, jonne suunnittelet koulutusta. Koulutus voidaan järjestää myös webinaarina, mikäli käytössänne on jokin webinaarialusta.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) opettajantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.