Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Toimiva vuorovaikutus koulussa -koulutus


Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä. Kun vuorovaikutus on sujuvaa, jää enemmän aikaa varsinaiseen opetustyöhön.

Saat Markus Talvion ja Ulla Klemolan koulutuksesta toimivan vuorovaikutuksen työkaluja, jotka auttavat tunnistamaan vuorovaikutustilanteisiin liittyviä tunteita ja tarpeita, kehittämään tilannetajua ja selkeyttämään viestintää. Koulutuksessa käsitellään muun muassa omia tunteita ja arvoja, minä-viestin lähettämistä, kuuntelemista ja kuuntelemalla auttamista, koulun ja vapaa-ajan ihmissuhteita sekä ristiriitojen ratkaisemista molempia kunnioittavalla tavalla.

Koulutus sopii kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville, opettajille alakoulusta lukioon ja oppilashuoltotyötä tekeville ammattilaisille.

Napakampi luento vai useamman päivän intensiivikurssi?
Markus ja/tai Ulla tulevat mielellään kouluttamaan työyhteisöänne haluamallanne kestolla. Voit tilata aiheesta luennon (1-6 h) tai useamman päivän intensiivikurssin (kesto noin 3 päivää), josta saatte työkaluja pitkäksi aikaa.

Kouluttajat:


Ulla Klemola
on LitT, liikunnanopettaja, opinto-ohjaaja ja Jyväskylän yliopiston opetuksen kehittämispäällikkö. Hän on työskennellyt pitkään Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella liikunnan pedagogiikan lehtorina ja opettajankouluttajana sekä vuorovaikutusosaamista edistävien opintojen kehittäjänä.

Markus Talvio
on FT (kasvatuspsykologia), Gordonin International Master Trainer, postdoc-tutkija, luokanopettaja ja työnohjaaja. Hän on toiminut pitkään yrittäjänä ja mm. Helsingin yliopistossa tutkijana ja vuorovaikutustaitojen opettajana.

Markus ja Ulla ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Toimiva vuorovaikutus (PS-kustannus 2017).


Miksi vuorovaikutustaitoja kannattaa kehittää?


Markus: "Toimiva koulu -kurssi auttoi minua hyödyntämään aiemmin opittua tietoa ja oppimaan uutta vuorovaikutustaidoista luokkaympäristöön sovellettavaksi. Huomasin, että rupesin nauttimaan työstäni paljon entistä enemmän. Pystyin luomaan lämpimiä suhteita oppilaisiin ja heidän perheisiinsä. Lasten ja nuorten arvostamisen osoittaminen oli minulle tärkeä päämäärä, johon en ilman koulutusta mielestäni riittävästi kyennyt."

Ulla: "Kun palasin perhevapailta takaisin liikunnanopettajan työhöni, havaitsin pian, että yhteiselo yläkoululaisten kanssa sujui sitä paremmin, mitä enemmän maltoin heitä kuunnella ja heidän kanssaan jutella. Tunne- ja vuorovaikutustaidoista rakentui kasvattajuuteni ja opettajuuteni perusta, jota halusin ymmärtää paremmin sekä oppia ja tutkia lisää."


Tilaa koulutus työyhteisöllenne!


Kerro minulle toivomanne kesto, ajankohta ja osallistujamäärä, niin teen teille tarjouksen. Koulutus on saatavilla myös webinaarina - tarvitset vain jonkin webinaarialustan toteutusta varten.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.