Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Tilaa Tunnetaidot opetustyössä -koulutus työyhteisöllesi!


Miten vahvistetaan ja ylläpidetään iloa arjen keskellä? Miten toimitaan, kun oma riittämättömyys tai turhautuneisuus valtaavat mielen? Miten herätellään uteliaisuutta ja innostusta oppimiseen?

Ei ole olemassa oppimisen eikä opetuksen osa-aluetta, jossa tunteilla ei olisi roolia. Tunteiden voima on vahva niin oppilaiden motivoinnissa, toimintaan herättelyssä, itse oppimisessa kuin rauhoittumisessakin. Vahvistamalla tunnetaitoja luot oppimiseen syvempää merkitystä."Kello soi. Hörppään kahvitilkan kupin pohjalta. — Kiire.
Huikkaan työkaverille hyvät huomenet. — Iloa.
Avaan opettajanhuoneen oven. — Jännitystä.
Käytävän märkä syksyn tuoksu. Kovaääninen hälinä. — Ahdistusta.
Ajatuksissa uskonnon tunti. Rauhallinen tunnelma. Hymyilen. — Tyytyväisyyttä.
Avaimet keikkuvat kaulalla. Pari tyttöä sipsuttaa naulakolta vastaan: ”Opeeee...” Ja halaavat. — Onnellisuutta. Kiitollisuutta.
Luokan edessä hälinää. — Hämmennystä.
Kirosanat kaikuvat korviini. — Paheksuntaa. Inhoa.
Pyydän huomiota. Mitään ei tapahdu. — Turhautumista.
Korotan ääntäni. Ei vaikutusta. — Ärtymystä.
Avaan luokan oven vastahakoisesti. — Epävarmuutta.
Odotan rauhoittumista. Saisinko huomion? — Pelkoa.
Odotan ja odotan. — Rauhoitun.
Oppilaat huomaavat ajan kuluvan. Ja open odottavan. Rauhoittuvat hiljalleen. — Helpotusta.
Yhteinen keskustelu voi alkaa. — Levollisuutta. Innostusta.

Totta se on: opettajan työpäivä voi alkaa näin. Aikaa kului noin viisi minuuttia."

Ote kirjasta Tunnetaidot opetustyössä.


Tunteet vaikuttavat muun muassa huomion ohjautumiseen, keskittymiseen, muistin toimintaan, päättelykykyyn ja energiatasoon. Tunnetaidot opetustyössä -koulutuksessa keskiössä ovat tunnetaidot omassa toiminnassa sekä erilaisissa kohtaamisissa, unohtamatta tunteiden valtavaa merkitystä oppimisen syventäjänä. Opit kohtaamaan ja käsittelemään kaikkia niitä tunteita, joiden ympäröimänä työskentelet päivästä toiseen.

Tunnetaitojasi kehittämällä saat myös työhösi lisää merkitystä ja syvyyttä, ja työn kokeminen merkitykselliseksi auttaa parantamaan jaksamistasi.

Koulutus voidaan toteuttaa 3 h tai 6 h kestoisena ja se sopii kaikenikäisten parissa työskenteleville opetus- ja varhaiskasvatusalan ammattilaisille.

Jos koulutuksen halutaan sisältävän toiminnallisia harjoituksia, maksimiosallistujamäärä on 20-35 henkilöä. Aiheesta järjestyy myös luentotyyppinen koulutus suuremmalle osallistujamäärälle.Kouluttaja:

Koulutuksen vetäjänä toimii KM, luokanopettaja, vertaismentori ja tunnetaitovalmentaja Anuliisa Lahtinen. Hänen intohimonsa on kehittää opetustyötä erityisesti tunnetaitojen avulla. Anuliisa on suunnitellut koulutuksen yhdessä psykologi Jarkko Rantasen kanssa, jonka kanssa hän on kirjoittanut myös kirjan Tunnetaidot opetustyössä. Kysy tarjousta kirjasta koulutuksen yhteydessä!

Haluatko tilata Anuliisan kouluttamaan työyhteisöänne?

Kerro osallistujamäärä, toivottu ajankohta, kesto ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen.


Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.