Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Vaihtelevia tarinoita värikkäistä kuvista

Tuhat ja yksi tarinaa Peli kadonneen mielikuvituksen metsästykseen -pelin pelilaatikko on sykähdyttävän kaunis: kannessa on värikäs, kaunis piirrosteos. Myös pelilaatikon sisältö kutsuu hypertelemään: värikäs juliste (jota voi käyttää pelialustana), kaksi erilaista karttaa, korttipakka, pahvisia numerokiekkoja, kangaspussi pelimerkeille sekä selkeät ja ytimekkäät peliohjeet.

Mielikuvitusta harjoittavaa peliä voi pelata kolmella eri tavalla. Yhtenä vaihtoehtona on pelata hyödyntämällä julistetta ja pelimerkkejä. Muita pelivaihtoehtoja on käyttää kortteja tai pelimerkkejä ja mielikuvituskarttaa. Idea pelin avulla luotavista tarinoista muistuttaa suosittujen tarinanoppien perusajatusta: luodaan jotain uutta sattumanvaraisista peliaineksista.

Peli soveltuu luontevimmin alakoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen, S2-opetukseen ja luovan kirjoittamisen opettamiseen, mutta myös muihin oppiaineisiin; tarinan kerronnan tai kirjoittamisen tilalla voi käyttää myös piirtämistä tai draamailmaisemisen tapoja.

Pelin mukana tulevassa, luokanopettaja Sari Salon kirjoittamassa vinkkivihkossa, annetaan lisäideoita pelin hyödyntämiseen oppilaiden kanssa eri oppiaineissa, myös mm. vieraissa kielissä ja matematiikassa. Oikeastaan peli elementteineen ja vinkkeineen antaa loistavat mahdollisuudet soveltaa ja hyödyntää peliä juuri sillä tavalla kuin kulloinkin tarkoituksenmukaista ja/tai kiinnostavaa on.

Parasta pelissä on ehdottomasti sen visuaalisuus. Kaikki piirroskuvat eivät ole aivan yksinkertaisia tulkita, mikä tuo peliin tulkinnanvaraisuutta. Näitä monitulkintaisia mysteerikortteja voisi pelissä olla runsaamminkin tuomassa vaihtelua ja jännityksellisyyttä, iso osa korteista ja muusta kuvamateriaalista kun kuitenkin on selkeästi esittäviä.

Pelin alaotsikko ”kadonneen mielikuvituksen metsästykseen” antaa ymmärtää, että jokaisella on mielikuvitus, jota voi kehittää — siihen tämä peli on omiaan niin koululuokissa kuin vaikkapa kerhoissakin. Mukavaa on myös, ettei tässä pelissä ole voittajia ja häviäjiä, vaan peliä on tarkoitus pelata ajanvietteen eikä kilpailun takia.

Kirjoittaja:
Katariina Knuutinen
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
Järvenpään Yhteiskoulu

TILAA TUHAT JA YKSI TARINAA -PELI JA SARI SALON VINKKIVIHKO

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.