Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Fanni ja suuri tunnemöykky -kirja auttaa lasta oppimaan tunteiden tunnistamista ja nimeämistä

Kirja on aivan mahtavaa luettavaa. Jäin pahasti koukkuun tunnetaitoihin ja tunnetaitokasvatuksen upeuteen ja tärkeyteen. Luin Fanni sarjan, jonka jälkeen piti lukea n. 20 kpl tunnetaitoihin liittyvää teosta. Kirjat saivat aikaan sen, että aion hakea opiskelemaan tunnetaito-ohjaajan koulutukseen.

Fanni ja suuri tunnemöykky kirja auttaa lasta oppimaan tunteiden tunnistamista ja nimeämistä. Lapsi oppii, mitä tunteet ovat, mitä hyötyä niistä on ja miten niitä voi ilmaista rakentavalla tavalla. Tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen on pohja muiden tunnetaitojen kehittymiselle.

Kirjassa on upein kuvituksin varustettu tarina Fanni-norsusta ja tämän suloisista eläin ystävistä. Tarina kertoo kyläjuhlista, joita Fanni on odottanut pitkään. Juhlissa on mukavaa, kunnes Fanni joutuu suuren tunnemöykyn valtaan. Onneksi Fannilla on tukenaan myötätuntoinen äiti ja he pystyvät yhdessä selvittämään tunnemöykyn. Fanni oppii äidin avulla myös ymmärtämään tunteiden merkityksen, hyväksymään omat tunteensa sekä nimeämään niitä.

Kirjassa on kasvattajalle oma osio, joka avaa tunnetaitojen maailmaa mm, mitä ovat tunnetaidot ja miksi niitä täytyy opetella, mitä hyötyä tunteista on, miten tunteita voi tunnistaa ja nimetä, sekä miten voi tukea rakentavaa tunneilmaisua. Lisäksi kirjassa on kasvattajalle joukko valmiita harjoituksia ja tehtäviä, joiden avulla tunnetaitoja voi harjoitella yhdessä lapsen kanssa.

Tarinaa kuunnellessa lapsi pystyy helposti samaistumaan kirjan hahmojen asemaan ja tunteisiin. Jokainen on varmasti kokenut pettymyksiä ja tietää miltä se tuntuu. Kirja on suunnattu ensisijaisesti varhaiskasvatukseen, mutta myös meidän 2-luokkalaiset nauttivat tarinasta ja kirjan tehtävistä.


Kirjoittaja:
Sini Satukangas
Koulunkäyntiavustaja, iltapäiväkerhon vastuuohjaaja, ympäristökasvattaja sekä asumispalvelu työntekijä

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.