Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Ilmestyy 3.3.2025
Pohjolan voimaeläimet: maa ja metsä

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 29,90 €
JÄSENELLE 25,40 €
Ostoskorissa 0 kpl
Ilmestyy 3.3.2025

Maaretta TukiainenMarkus Frey

Pohjolan voimaeläimet: maa ja metsä

Pohjolan voimaeläimet: maa ja metsä johdattaa sinut sekä pohjoisissa metsissä että maan pinnalla tai sen alla elävien eläinten mytologiaan. Teos valottaa muun muassa suomensukuisten kansojen karhu- ja hirvikultteja sekä ilvekseen, jänikseen ja kettuun liittyviä uskomuksia — ristihämähäkkiä ja kyytä unohtamatta.

Kirja antaa äänen pohjoisille luonnonvaraisille eläimille ja niihin liittyville uskomuksille. Sen avulla selviää, mitä asioita käen kukunnasta ennen vanhaan ennustettiin ja miksi talojen rakenteisiin kätkettiin käärmeitä. Kirjasta löytyy lisäksi tarinaversiot maailmanpuu- ja sukeltajamyyteistä.

”Näen ja havaitsen tarkasti.” — Ilves

Eläimillä on erityislaatuisia kykyjä ja voimia. Kun tutustuu eläinten ominaisuuksiin ja niihin liittyviin myytteihin, löytää myös jotain uutta itsestään. Pohjolan voimaeläimet -sarjassa tietokirjailija Maaretta Tukiainen ja graafinen suunnittelija Markus Frey tulkitsevat muinaisten suomalaisten eläimiin liittyviä uskomuksia. Myyttinen maailma herää erityislaatuisella tavalla henkiin tunteisiin vetoavien tarinoiden sekä mystiikkaa ja voimaa henkivien kuvitusten kautta.

Sarjan muut osat käsittelevät lumen ja jään eläimiä sekä veden ja ilman eläimiä. Sarjaan kuuluu myös Pohjolan voimaeläinkortit.

Ilmestyy 3.3.2025

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.