Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Positiivinen kasvatus
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 25,00 €
JÄSENTARJOUS 12,50 €
Hinta voimassa 30.1.2022 asti Normaalihinta 37,00 € Normaali jäsenhinta 31,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-025-3
  • Nidottu, 302 sivua
  • Tilausnumero 136881274

Tiia Trogen

Positiivinen kasvatus

Lapsi kokeilee, onko luottamuksemme kunnossa vai hylkäänkö hänet jossain vaiheessa. Hän hakee paikkaansa sinnikkäästi. Minä teen samoin. Otan toistuvasti halaukseen, sanoitan tunteita ja asetan rajat. Luovuttamatta.

Lapsi ei opi uusia taitoja komentamalla ja rangaistuksin. Siten saamme aikaan vain loputtomia valtataisteluja, jotka usein johtavat lapsen ei-toivottuun käyttäytymiseen. Tottelemisen sijaan voisimme opettaa lasta ajattelemaan itse ratkaisuja hankaliin tilanteisiin.

Positiivisen kasvatuksen ydin on lapsen empaattinen kohtaaminen. Kun lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, kokee tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi sekä saa tarpeeksi läheisyyttä, vähentää se lapsen stressiä ja pahaa oloa. Tällöin hänen on mahdollista säädellä tunteita ja oppia uusia taitoja.

Tämä käytännönläheinen teos opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen.

Pikkuhiljaa lapsi ymmärtää, että en aio moittia, pakottaa häntä pysymään sylissä tai toimimaan jollain tahtomallani tavalla. Lopulta hän jää syliini. Keinuttelemme pitkän aikaa ja annamme tunteiden viilentyä.

TM Tiia Trogen on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa. Hän on kehittänyt Ilo olla yhdessä! -kasvatusmenetelmän muun muassa positiivisen psykologian tutkimustulosten pohjalta.

Mielestäni kirja todella opastaa käytännönläheisesti ja lempeästi positiiviseen kasvatukseen. Kirjassa esitellään paljon työkaluja, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa ja miten sen avulla voi helpottaa useita arjen tilanteita. Muutokset eivät ole todellakaan suuria vaan, ne ovat esimerkiksi lapsen kohtaamista eri tavalla tai keskusteluja lapsen kanssa. Suosittelen kirjaa kaikille kasvattajille ja vanhemmille etenkin, jos on kiinnostunut positiivisesta kasvatuksesta.
Katariina Pohjoisaho

  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-025-3
  • Nidottu, 302 sivua
  • Tilausnumero 136881274

Arvostelut kirjasta Positiivinen kasvatus

Tämä kirja on rakkautta ensisilmäyksellä! Mahtavia oivalluksia helposti ymmärrettävässä muodossa. Kaikki ylimääräinen teoreettinen liirumlaarum on jätetty pois ja kirjassa mennään suoraan asiaan ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ja mikä parasta, kirjaa voi hyödyntää sekä vanhempana että ammattilaisena. Kirja, jonka aion ostaa, kiitos Tiia Trogen!

- Marika

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.