Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Nepsy-opas
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-216-5
  • Nidottu, 272 sivua
  • Tilausnumero 153686559

Tuula SavikujaAnita Puustjärvi (toim.)

Nepsy-opas

Tukea neuropsykiatrisiin haasteisiin

Tässä oppaassa syvennytään täyden elämän elämiseen neuropsykiatristen erityisvaikeuksien kanssa!

Kirja pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisiin menetelmiin, joissa korostuvat esimerkiksi itsemyötätunto, resilienssi ja mindfulness. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Teosta elävöittävät kokemusasiantuntijoiden tarinat.

Nepsy-opas toimii käsikirjanomaisena apuna arjen haastavien tilanteiden selvittämisessä. Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Teoksessa on vahva teoreettinen pohja, mutta sitä voi käyttää käsikirjanomaisesti apuna arjen tilanteiden hahmottamisessa. Oppaan ensimmäisessä osassa kerrotaan neuropsykiatrisista häiriöistä ja niihin liittyvistä haasteista. Toisessa osassa annetaan konkreettisia vinkkejä nepsy-arkeen. Kolmannessa osassa tarkastelussa ovat tunnetaidot, sosiaaliset suhteet, ratkaisukeskeisyys, vahvuuksien ja voimavarojen löytäminen ja positiivisuus nepsy-elämän taipaleella. Jokaisen artikkelin anti on tiivistetty yhteenvetoon, jossa on lisätietoa, pohdittavaa ja tilaa omille ajatuksille. Kirjan tarjoamien oivallusten ja ideoiden avulla voi saada aikaan positiivisia muutoksia ja jakaa hyviä käytäntöjä eteenpäin.
Ote kirjasta

Teoksen toimittajina ovat FM, lehtori, Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuula Savikuja ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri, Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian linjajohtaja Anita Puustjärvi. Muut kirjoittajat ovat sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan ammattilaisia.

  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-216-5
  • Nidottu, 272 sivua
  • Tilausnumero 153686559

Arvostelut kirjasta Nepsy-opas

Napakkaa laatua!

Ytimekästä ja antoisaa! Kiitos tästä kirjasta, joka toimii käsikirjana ja rohkaisee.

- Erityisope

Aivan mahtava perusopas kaikille nepsy-lasten kanssa toimiville!

- Tarja

Suosittelen tutustumaan!

Tätä kirjaa voi suositella kaikille koulussa työskenteleville, oppilashuoltoryhmät/kouluterveydenhuolto mukaan lukien! Kirja on selkeä ja helppolukuinen. Opin myös paljon uutta tietoa neuropsykiatrisista piirteistä. Kirja sisältää myös paljon erilaisia harjoituksia.

- Emilia

Hyvää perustietoa ja hyviä vinkkejä työskentelyyn lasten kanssa.

- Maria

Kirja on selkeä, hyvä kokonaisuus nepsyoireistq ja menetelmiä selvitä niiden kanssa. Suosittelen kaikille kasvattajille ja nepsyjen vanhemmille luettavaksi. Erityisesti mieleen jäi termi tähtinepsy, joka korostaa nepsyjen vahvuuksia.

- Mari

Selkeä, helppolukuinen ja kivasti jäsennelty, mukaansa tempaava perusteos Nepsy- lasten parissa työskenteleville. Kirjasta löytää vinkkejä arjen hallintaan ja harjoituksia tunteiden tunnistamisesta niiden säätelyyn sekä sosiaalisten taitojen harjoitteluun. Myös linkkivinkkejä kuinka nettipelien avulla voi harjoitella vuorovaikutustaitoja.

- Anitta

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.