Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Taidehetkiä lapsille
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,00 €
JÄSENELLE 29,80 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-211-0
 • kortit
 • 31 korttia
 • Tilausnumero 155082258

Sanna Ahponen-KäyhköMaarit Huovinen

Taidehetkiä lapsille

Toimintakortit taidekasvatukseen

Näiden korttien avulla lapsi pääsee osaksi kiehtovia taidehetkiä ja nauttimaan omasta luovuudestaan ja itseilmaisustaan!

Kunkin kortin toisella puolella on kuva taideteoksesta ja toisella puolella kuvan teemaan liittyviä harjoituksia, jotka kehittävät lasten taitoja ja osaamista monipuolisesti. Taidekuvien katsominen ja niistä keskusteleminen on tärkeä osa taidehetkiä. Kuvien äärellä harjoitellaan tekemään havaintoja, ilmaisemaan omaa mielipidettä ja arvostamaan toisten näkemyksiä. Toiminnallisissa harjoituksissa käsitellään esimerkiksi asetelman tekoa, painantaa, tarinan kerrontaa, kehon hahmottamista ja äänimaailman luomista. Samalla tutustutaan erilaisiin taidesuuntauksiin ja kuvallisen ilmaisun menetelmiin.

Taidehetkiä lapsille -korttien avulla voi toteuttaa pedagogisten tavoitteiden mukaista ja lapsia innostavaa taidekasvatusta. Kortteja voi käyttää yksitellen ryhmän sen hetkisten tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan tai yhdistellen sopivan mittaisiksi sarjoiksi tai teemoiksi.

Korttien parissa lapsi saa nähdä kuvia taideteoksista ja oppii sen, että jokainen osaa katsoa ja kokea taidetta. Tämä kokemus kasvattaa meille uusia taiteen kokijoita ja tekijöitä, joille taidenäyttelyiden ja museoiden kynnys on aina vain matalampi.

Korttien koko on 25 cm x 20 cm. Ohjekortti + 30 kpl kortteja.

Sanna Ahponen-Käyhkö on kokenut varhaiskasvatuksen opettaja. Hän pitää erityisen tärkeänä tasa-arvoa ja sitä, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus olla taiteen kokijana ja tekijänä.

Maarit Huovinen on varhaiskasvatuksen opettaja, jolla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä. Hän haluaa innostaa taidekokemusten pariin ja madaltaa kynnystä monipuolisen taidekasvatuksen toteuttamiseen.

 • 1. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-211-0
 • kortit
 • 31 korttia
 • Tilausnumero 155082258

Arvostelut kirjasta Taidehetkiä lapsille

Super ihanat taidekortit lasten kanssa työskentelyyn! Takana myös selkeät ohjeet kuvien tulkitsemiseen sekä jatkotyöskentelyyn kuvaa hyödyntäen.

- Maria Haukkajärvi

Oon kerran käyttänyt kun kollegalla oli tämä materiaali. Tykkäsin ja lapset tykkäsivät. Ensin katseltiin taidekuvia, sen jälkeen lapset tekivät aiheesta oman version. Oli hieno elämys. Haluaisin materiaalin itselleni.

- Teija Mäkinen

Lämmin suositus

Oivalluttavat kortit, joissa paljon erilaisia taideteoksia. Kutsuvat keskustelemaan lapsen kanssa ja pistävät myös aikuisen ajattelemaan.

- Emilia

Kauniita kuvia

Erittäin kauniita kuvia, jotka herättävät lapset ja nuoret keskustelemaan. Opettavat myös tutkimaan ja arvostamaan taidetta. Vinkit korttien takana auttavat keskustelun ja tekemisen pariin.

- Jenni

Loistavat kortit

Erinomaiset kortit joissa hyviä vinkkejä taiteen tulkitsemiseen. Näkökulmat ovat myös loistavia herättämään lasten mielenkiintoa taiteeseen. Taiteesta saa nauttia kaikki.

- Lassi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.