Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Luokanvirittäjä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-276-9
  • Nidottu, 215 sivua
  • Tilausnumero 156083858

Maiju Multanen

Luokanvirittäjä

150 harjoitusta oppilaiden työskentelyn tukemiseen

Luokassa on helppo huomata, miten tunne- ja vireystilamme tarttuvat ja muuttuvat kollektiiviseksi ilmiöksi. Opettajalle haastavaksi tilanteen tekee se, että yli- ja alivireystiloja esiintyy luokassa yleensä samanaikaisesti. Kuinka virittää luokka oppimisen taajuudelle?

Tämä kirja on käytännössä testattu helppojen luokanvirittämisen ideoiden harjoituspankki!

Uuden oppiminen mahdollistuu vasta, kun ympäristö on tarpeeksi turvallinen. Kun ei tarvitse pelätä nolatuksi tulemista, virheitä, epäonnistumista, kiusaamista tai omien kulissien romahtamista, voi rauhassa käyttää energiansa opiskeluun. Turvallisuuden tunnetta lisää luottamus muihin ihmisiin, ja luottamuksellinen ilmapiiri vastaavasti lisää luottamusta myös omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin. Iso osa tämän kirjan harjoituksista pyrkii rakentamaan luokan oppilaiden välistä luottamusta ja yhteisöllisyyden tunnetta. Kirjan teemoissa tiivistyvät toimivan luokkayhteisön ja onnistuneen opetuksen perustarpeet: turvallisuus, itsetuntemus, hyväksyvä ja rauhallinen läsnäolo sekä ilo.

Kirjan 150 harjoitusta ovat saaneet innoituksensa taideterapiasta, mutta kuka tahansa voi hyödyntää ideoita omassa työskentelyssään. Monet harjoituksista ovat lyhyitä, ja ne on helppo ottaa osaksi tavallista oppituntia sekä toteuttaa yhdessä koko luokan kanssa.

Kirja sisältää myös pidempiä prosessiharjoituksia, joissa työskennellään useamman päivän ajan erilaisten harjoitusten parissa saman teeman alla.

Joskus yksi oppilas saattaa olla niin ylivirittynyt, että hänen takiaan koko luokan on vaikea rauhoittua. Silloin teetän koko luokalle keskittymistä vahvistavan harjoituksen. Vaikka harjoitus on suunnattu erityisesti yhden oppilaan tueksi, huomaan yleensä sen tekevän hyvää myös muulle luokalle. Kuten mikä tahansa taito, myös virittäminen vaatii säännöllistä harjoittelua niin opettajalta kuin oppilailtakin. Kun se muodostuu luokassa rutiiniksi, ovat myös tulokset yleensä nopeita ja onnistuneita. — — kirja on koottu työpäiväkirjoistani poimituista harjoituksista sekä niistä ja niiden vaikutuksista terapeutti-opettajan silmin tehdyistä huomioista. Kirjan harjoituksia käyttääkseen ei kuitenkaan tarvitse olla terapeutti tai edes erityisen kiinnostunut taiteen tekemisen vaikutuksista. Harjoitukset ovat kenen tahansa kiinnostuneen helposti toteutettavissa ja kokeiltavissa.

Maiju Multanen on steinerkoulun luokanopettaja, erityisopettaja ja äidinkielen aineenopettaja. Lisäksi hän on valmistunut taideterapeutiksi Eino Roiha -instituutista sekä suorittanut lasten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaja -koulutuksen.

Pari harjoitusesimerkkiä kirjasta:

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-276-9
  • Nidottu, 215 sivua
  • Tilausnumero 156083858

Arvostelut kirjasta Luokanvirittäjä

Lisäpotkua opiskeluun

Nopeasti toteutettavia ryhmätehtäviä. Erityisoppilaiden kanssa harjoiteltu tärkeitä taitoja.

- Heidi

Paljon hyviä vinkkejä

Tästä kirjasta löydät helposti toteutettavissa olevia ideoita ja vinkkejä luokan virittämiseen. Lyhyet, hyvät vinkit.

- Tiina

Kirja, jonka tarvitsin

Tämä kirja kolahti heti esittelyssä ja pitkästä aikaa tilasin kuukauden kirjan. Enkä pettynyt. Kirja on täynnä vireystilaan ja ryhmäytymiseen liittyviä tehtäviä selkeästi esitettynä ja perusteltuna. Kirjoittajan kokemus näkyy tekstissä. Tehtävät ovat juuri sellaisia joita itsekin olen lapsiryhmien kanssa harjoittanut ja nyt sain ikään kuin taustatuen toiminnalleni. Yhdeltä istumalta luin kirjan läpi ja ensimmäiset ideat ovat jo olleet menestyksekkäästi käytössä alakouluikäisten kanssa.

- Elina

Näppärä käytössä, monipuolisesti ja helposti toteutettavia tehtäviä.

- Ope

Todella paljon nopeasti käyttöön otettavia vinkkejä luokkaan!

- Aino

Monipuolisia harjoituksia

Kirjassa on helposti luokkaan valittavaksi harjoituksia eri tarkoituksiin. Harjoitukset ei vaadi paljoa valmisteluita on helposti sovellettavissa eri ikäisille.

- Nina

Hyvä kirja

Kävin kirjan tuoreeltaan läpi lyijykynän ja viivottimen kanssa merkiten itselleni ja luokalleni toimivan tuntuiset vinkit. Kirjoitin niiden marginaaliin avainsanat ja mm. tarvikkeet. Näin on helpompi hahmottaa vinkkipaljoudesta toimivat jutut.

- Terhi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.