Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Äiti maa -tietopeli
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,90 €
JÄSENELLE 32,30 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • peli
  • Tilausnumero 635388605

Äiti maa -tietopeli

Äiti Maa —tietopeli on ympäristön hyvinvointiin keskittyvä, viihdyttävä peliuutuus.- Äiti Maa, on ajankohtainen tietopeli täynnä mielenkiintoisia kysymyksiä arvokkaan planeettaamme hyvinvoinnista ja suojelusta.
- Pelin kysymyspatteristo ja taustatutkimus tehdään yhteistyössä Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa.
- Peli valmistetaan Tacticin tehtaalla Porissa — kestävästi ja muovittomasti.

Pelimekaniikka on yhteistyöpeliä, aivan kuten planeettammekin suojelu. Äiti Maa -pelin pelaaminen on ympäristöteko — tietous vaikuttaa tekoihin.Pelin teema

Tiedätkö, mitä kestävä kuluttaminen on ja miten voit vähentää maapallon kuormitusta? Entä haluaisitko oppia auttamaan uhanalaisia eläimiä ja ehkäisemään luontokatoa? Äiti Maan resurssit ovat runsaat, mutta rajalliset. Meidän on tullut aika osoittaa kiitollisuutta ja alkaa huolehtia elinympäristöstämme paremmin.

Tämän opettavaisen tietopelin tavoite on lisätä tietoutta ja antaa käytännön vinkkejä kestävämmistä valinnoista ja rinnakkaiselosta luonnon ja eläinkunnan kanssa. Peli lähestyy tätä haastavaa ja monimutkaistakin aihetta positiivisuuden kautta — kannustaen ja innostaen. Tietopeli auttaa ymmärtämään myös niitä ympäristöasioihin ja päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä, joihin voimme yksilöinä vaikuttaa vain vähän.

Pelin ikäsuositus on 8+ ja se sopii hyvin sekä ympäristötietoisille että vasta aiheen äärelle heräileville pelaajille.

Pelin kysymyspatteriston neljä aihekategoriaa ovat:

- Ympäristösopimukset ja -käytännöt​
- Kierrätys ja kestävä kulutus
- Uhanalaiset lajit ja luontokato
- Ympäristötaidot ja -koulutus

Yhteistyö Lapin yliopiston kanssa

Äiti Maa -tietopelin kysymyssisältö kehitetään yhteistyössä Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijoiden kanssa Pelillinen ja leikillinen oppiminen —opintojaksolla kevään 2023 aikana. Opintojaksolla painottuvat kestävyyskasvatuksen sisällöt ja sen tavoitteena on perehdyttää opiskelijat pelisuunnittelun maailmaan ja tarjota heille työkaluja lasten ja nuorten positiivisen tulevaisuuskuvittelun tukemiseen. Opintojaksolla keskitytään leikillisyyden ja pelillisyyden teemoihin ja pohditaan maapallon tulevaisuutta.

Kurssin suunnittelivat ja organisoivat yliopistonlehtorit Marjaana Kangas (pelillisen ja leikillisen oppimisen dosentti) ja Ulla Kemi (kestävyys- ja luontokasvatuksen yliopistonlehtori).

Pelitutkimuksen asiantuntija Katriina Heljakka Tacticilta tarjoaa opiskelijoille luennon leikistä ja leikillisyydestä.

Pelimekaniikasta

Äiti Maa -peli on paitsi tietopeli, myös yhteistyöpeli. Arvokas planeettammekin pelastuu vain yhteistyöllä!​

Pelin alussa Äiti Maa antaa jokaiselle pelaajalle tehtävät, jotka tulee ratkaista pelin aikana vastaamalla monivalintakysymyksiin oikein — ja tietysti yhdessä. Tarpeeksi monesta oikeasta vastauksesta pelaajat etenevät kohti tavoitetta, mutta vääristä vastauksista tulee sakkoa, mikä tekee tehtävien suorittamisesta entistä vaikeampaa. Sakkokortit tuovat peliin myös strategisen elementin.

Äiti Maa -pelissä pelaajat myös voittavat yhdessä, kun kaikki tehtävät on suoritettu. Peli myös hävitään yhdessä, mikäli sakkoja kertyy liikaa ja tehtävien suorittaminen käy mahdottomaksi.

Pelissä on upea pyöritettävä pelilauta ja 300 korttia, jotka kuvittavat kokonaisuuden ympäristömme hyvinvointia koskevilla aiheilla.

Pelin sisältö:
Pyöritettävä pelilauta
300 korttia:​
Kysymykset
Tehtävät
Sakot
24 vastauskiekkoa
1 puinen pelinappula
2 puista noppaa
Säännöt

Ikäsuositus: 8+
Pelaajamäärä: 2-6 pelaajaa
Arvioitu kesto: 45 minuuttia

Äiti Maa -pelin pelaaminen on ympäristöteko. Ympäristötietouden lisääminen on tehokas keino muuttaa käyttäytymistämme ja valintojamme kestävämpään suuntaan.

Olemme saaneet nauttia maapallon antimista pitkään ja yltäkylläisesti, mutta nyt on meidän vuoromme osoittaa kiitollisuutta ja huolehtia Äiti Maasta. Ryhdytään siis ratkaisemaan ympäristön haasteita ja kulkemaan kohti kestävämpää tulevaisuutta.

  • 2023
  • peli
  • Tilausnumero 635388605

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.