Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Minä näen sinut
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 35,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 9789520454135
  • Sidottu, 320 sivua
  • Tilausnumero 635390693

Pekka Tölli

Minä näen sinut

Arvostuksen psykologiaa

Kirjan ydinajatus kuuluu: Sisimmässämme toivomme tulevamme nähdyiksi, hyväksytyiksi ja arvostetuiksi juuri sellaisina kuin olemme. Tämä tarve on luonnollinen ja hyvä, mutta emme voi täyttää sitä yksin. Tarvitsemme toisiamme tullaksemme nähdyiksi. Ja olemme itse toisille niitä, jotka näkevät heidät.
Ote kirjasta

Näe, kuule ja kohtaa — kirja arvostuksesta.

Ihmisen elämän läpi leikkaava tietokirja arvostavan kohtaamisen merkityksestä. Miksi toivomme tulevamme nähdyiksi, huomatuiksi ja arvostetuiksi? Miten antaa ja saada arvostusta?

Minä näen sinut auttaa kasvuhaluisia ihmisiä antamaan ja saamaan sydämeen käyvää arvostusta heille tärkeissä ihmissuhteissa (esim. perhe, ystävät, työ), jotta he itse ja ihmiset heidän ympärillään voisivat paremmin, menestyisivät itselleen sopivalla tavalla ja eläisivät onnellisempaa ja merkityksentäyteisempää elämää.

Arvostuksen kokemus on ihmiselle elintärkeä — haluamme tulla nähdyiksi ja hyväksytyiksi omana itsenämme. Jotta voi tulla nähdyksi, pitää olla joku, joka näkee. Tarvitsemme toisiamme. Kirja laajentaa tyypillisen self help -kirjallisuuden minäkeskeisyyttä "me-keskeisyyteen": auttamalla muita autat itseäsi ja auttamalla itseäsi autat muita.

Kirja tarjoaa runsaasti neuvoja, esimerkkejä ja harjoituksia arvostuksen osoittamiseen ja vastaanottamiseen erilaisissa tilanteissa.

Olen huomannut, että kun pyydämme neuvoa, usein tarvitsemme ennemminkin apua oivaltamiseen ja tukea toimintaan. Siksi yritän auttaa sinua vaivaamaan päätäsi ja ymmärtämään itseäsi suhteessa muihin. Arvostetuksi tulemisen kokemuksen vahvistamisessa auttaa, jos ymmärtää, mikä sitä estää. Syyt eivät aina ole niin ilmeisiä kuin pinnalta näyttää. Tarvitaan mielen lapiohommia. On siis hienoa, jos harjoitat lukiessasi ajattelun liikettä aina henkiseen hikoiluun asti.

Pekka Tölli on johtava organisaatiopsykologi Mehiläisellä, entinen pankkiiri ja McKinseyn konsultti, jonka intohimo on ihmisten välinen arvostava kohtaaminen. Hän auttaa työkseen yksilöitä, johtoryhmiä ja työyhteisöjä voimaan hyvin ja tekemään itselle ja muille merkityksellisiä asioita. Työssään hän on havainnut, miten tärkeitä arvostus ja nähdyksi tuleminen ovat ihmisen kasvulle ja hyvinvoinnille.

  • 2024
  • ISBN 9789520454135
  • Sidottu, 320 sivua
  • Tilausnumero 635390693

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.