Suljemme verkkopalvelun 22.10.2024 klo 06.30 noin 9 tunnin ajaksi päivityksen vuoksi. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa häiriötä.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
LIITTYMISHINTA 4,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-896-3
  • Nidottu, 189 sivua
  • Tilausnumero 635667122

Eliisa LeskisenojaErja Sandberg

Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi

”Tunneille on mukava tulla, kun ope hymyilee.”
”Oot aidosti kiinnostunu siitä, mitä mulle kuuluu.”
”Voisitko antaa positiivisuuskasvatusta muillekin opettajille?”
”Eka kertaa viihdyn äikän tunneilla. Täällä on erilaista.”

Positiivinen pedagogiikka pyrkii tuomaan jokaisen oppilaan parhaat puolet esille. Kun tämän positiivisten odotusten voiman yhdistää innostaviin oppimistehtäviin ja kunkin vahvuudet huomioivaan työskentelyyn, kannustaa se oppilaita yrittämään parhaansa.

Tässä teoksessa esitellään viisi vahvuuden polkua, jotka paitsi parantavat nuorten hyvinvointia myös edistävät heidän oppimistaan. Kuhunkin polkuun liittyy runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia, joiden avulla nuoret voivat vahvistaa osaamistaan, lujittaa ihmissuhteitaan, hyödyntää luonteenvahvuuksiaan, edistää itseluottamustaan sekä kasvattaa myötätunnon ja empatian taitojaan.

Kirjassa keskitytään ensisijaisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskeluun, mutta käsiteltävät sisällöt tarjoavat erinomaista tukea myös vanhemmille sekä kaikille nuorten parissa toimiville aikuisille. Positiivinen pedagogiikka antaa tutkitusti toimivia eväitä nuorten tukemiseen!

Harjoite kirjasta:

Kiitollisuuden vahvuus — kiitollisuussormet

Tämä on pieni ja kätevä kiitollisuusharjoite, jonka voi tehdä missä
tahansa.

Lopeta hetkeksi työskentely ja pysähdy hengittämään rauhallisesti. Ota toisen käden sormillasi kiinni toisen käden peukalosta, hengitä sisään ja tuo mieleesi yksi asia — pieni tai suuri — josta sillä hetkellä koet kiitollisuutta. Sano ääneen tai äänettömästi omassa mielessäsi: ”Olen kii- tollinen…” ja nimeä kyseinen kiitollisuuden kohde. Seuraavaksi ota kiinni etusormesta ja ajattele seuraavaa kiitollisuuden kohdetta. Jatka näin kolmen jäljellä olevan sormen kanssa. Kun olet käynyt kaikki viisi kiitosaihetta läpi, hengitä vielä pari kertaa rauhassa. Sen jälkeen palaa jatkamaan työskentelyäsi.

Teoksen kirjoittajilla on vahva asiantuntemus positiivisen pedagogiikan merkityksestä ja toteuttamisesta eri ikäkausina. He myös kouluttavat positiivisesta pedagogiikasta eri puolilla maata. KT Eliisa Leskisenoja on työskennellyt luokanopettajana parikymmentä vuotta ja toimii nykyään Lapin yliopiston harjoittelukoulussa lehtorina. KT Erja Sandberg on työskennellyt kaikilla kasvatuksen ja koulutuksen asteilla ja toimii nykyään opetus- ja kasvatusalan opiskelijoiden kouluttajana sekä eri alojen ammattilaisten täydennyskouluttajana.

  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-896-3
  • Nidottu, 189 sivua
  • Tilausnumero 635667122

Arvostelut kirjasta Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi

Helppolukuinen ja käytännönläheinen kirja.

- Johanna

15.3.2024

Monipuolinen kirja

Selkeä kirja, missä hyviä tehtäviä.

- Kati

13.3.2024

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.