Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tunnetaidot opetustyössä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-899-4
  • Nidottu, 176 sivua
  • Tilausnumero 100067079

Anuliisa LahtinenJarkko Rantanen

Tunnetaidot opetustyössä

Opas haastaviin tilanteisiin

Miten saat hälisevän ja levottoman luokan rauhoittumaan? Miten voit navigoida Wilma-viestien moninaisten toiveiden, odotusten ja huolien aallokossa? Miten voit viestittää hankalatkin asiat niin, että välttäisit väärinkäsityksiä ja ylimääräisiä tunnekuohuja? Mitä tehdä, kun oppilaita ei kiinnosta? Mitä tehdä "häirikkötyypin" kanssa, joka sekoittaa koko luokan pakan?

Huokaisitko "Näihin kun saisikin vastauksia!"? Tunnetaidot opetustyössä -kirja tarjoaa konkreettisia toimintatapoja esimerkiksi juuri näihin tilanteisiin.

Vaikka oppilas käyttäytyisi kuinka haastavasti, syvällä sisimmässään hän toivoo, että opettaja olisi vahvempi, viisaampi ja hyväntahtoisempi kuin hän. Kaaospäivinä, jolloin tapahtuu tavallista enemmän, täytyy todella keskittyä ja rauhoittaa omaa mieltään. Mutta miten olla tuollainen opettaja? Miten olla viisas, vahva ja hyväntahtoinen?

Opettajana sinulle on tuotettu monia käytännönläheisiä menetelmiä, joiden avulla tunteita ja tunnetaitoja voidaan käsitellä ja harjoitella yhdessä oppilaiden kanssa. Tässä kirjassa keskitytään kuitenkin enemmän itse opettajan opetustyöhön ja käytännön toimintaan sisältyviin tunteisiin ja tunnetaitoihin. Tunnetaitoisen opettajan on helpompi opettaa tärkeitä taitojaan myös oppilaille.

Tunnetaidot ovat hyödyllisiä. Niiden huomioiminen opetuksen arjessa moninkertaistaa ymmärryksesi siitä, mitä oppitunneilla tai erilaisissa kohtaamisissa oikeasti tapahtuu. Sinulla ei myöskään mene niin helposti sormi suuhun haastavissakaan ja tunnepitoisissa tilanteissa. Kirjassa esitellään käytännön arjen tilanteiden ja niiden ratkaisuvaihtoehtojen lisäksi 12 tunnetaitoa sekä niin sanottu opettajan tunnetaitokäsi. Helpota työtäsi ja jaksamistasi tämän konkreettisen kirjan avulla!

Anuliisa Lahtinen on luokanopettaja, vertaismentori ja tunnetaitovalmentaja.

Jarkko Rantanen on psykologi, tietokirjailija ja työelämän tunnetaitoihin erikoistuneen Emergy Oy:n valmentaja ja osakas.

Kirjan aiheesta on saatavilla myös koulutusta!

  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-899-4
  • Nidottu, 176 sivua
  • Tilausnumero 100067079

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.