Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Vahvuuslasit päähän ja omia luonteenvahvuuksia tutkimaan!

Vahvuusvariksen tarinakirja on jatkoa Huomaa hyvä! -toimintakorttisarjalle, jotka ovat varmasti jo monelle tuttuja entuudestaan. Kirja sisältää 26 erilaista tarinaa luonteenvahvuuksista ja jokaisesta tarinasta on tarjolla pidempi ja lyhyempi versio (“lyhis”). On mahtavaa, että tarinoista on tarjolla pidempi versio, jonka voi lukea esimerkiksi ääneen opetusryhmälle tai miksei vaikka kotonakin. Lyhennetty versio samasta tarinasta taas tarjoaa lyhyen alustuksen luonteenvahvuuden käsittelyyn ja sen jälkeen on luontevaa tarttua joihinkin toiminnallisista ideoista, joita on esitelty jokaisen luonteenvahvuuden jälkeen.

Kirja sisältää tarinoiden lisäksi jokaiseen luonteenvahvuuteen liittyviä harjoituksia, joita voi hyödyntää suoraan esimerkiksi koulussa. Ideoissa on muun muassa keskustelualustuksia, kirjoitustehtäviä sekä yhdessä tehtäviä harjoituksia. Näin teeman ympärillä on helppo työskennellä ryhmälle sopivalla tavalla.

Jokaiseen tarinaan on yhdistetty suloinen kuvitus, joka jatkuu läpi tarinakirjan. Ajattelen, että kirja on loistava työväline esimerkiksi luokanopettajan työhön, sillä se tarjoaa yhdessä tutkittavaa, luettavaa sekä ison määrän erilaisia harjoituksia tehtäväksi. Näin luonteenvahvuuksista on varmasti helpompi keskustella ja tarinoiden avulla lapsille on helpompaa selittää luonteenvahvuuksiin liittyviä, välillä monimutkaisiakin asioita.

Kirjassa seikkailevat muun muassa varikset nimeltään Räyhä, Humppatiainen ja Korintti. Kaikki kirjassa esiintyvät kuusi varista on esitelty aivan kirjan alussa ja heidän ydinosaamisensa eli ydinvahvuutensa tuodaan siinä kuvitettuna esille. Näin lasten kanssa voi palata tuttujen hahmojen äärelle, sillä varikset seikkailevat läpi 26 tarinan kirjan edetessä.

Itse aion ottaa tarinakirjan ehdottomasti osaksi omaa opetustani ja tuoda tarinoita luokkaan oppilaiden kanssa työstettäviksi!

Variksen ohjeiden mukaisesti: Vahvuuslasit päähän ja omia luonteenvahvuuksia tutkimaan!

Kirjoittaja:
Milla Mikkonen

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.