Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Matikkanälkä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-728-7
  • Nidottu, 187 sivua
  • Tilausnumero 100054817

Laura Tuohilampi

Matikkanälkä

Matikkanälkä on kirja jokaiselle matematiikkaa opettavalle ja erityisesti kaikille matematiikkaa vieroksuville. Se kertoo, mikä matematiikan opetuksessa on tärkeää ja millä yksinkertaisilla muutoksilla asennoitumista matematiikkaa kohtaan voi parantaa. Matikkanälkä on innostava, runsas, kiehtova — ja lukijansa haastava. Se ei anna sinulle täydellisiä vastauksia vaan täyttä ajateltavaa.

Kirja haastaa sinut tutustumaan tehtäviin kunnolla ja pohtimaan vastauksia itse. Kirjassa on tehtäviä, joihin ei anneta vastauksia, sekä tehtäviä, joiden vastaukset löytää, kunhan lähtee itse niitä etsimään.

Tehtävät löytyvät kirjan "ruokalistoista", joita on tarjolla jokaiseen lukuun liittyen. Tehtäviä voi sellaisenaan käyttää opetuksessa, ja ne on suunniteltu valmiiksi oppimateriaaliksi kunkin aiheen ympärille. Tehtävät ovat suurelta osin avoimia tehtäviä, joita voi työstää monella tasolla, ja siksi ne sopivat lähes kaikille luokka-asteille.


Harvemmin pohditaan sitä, kuinka vähän saavutettua osaamista lopulta hyödynnetään. Harvemmin myöskään näkyy kokonaisvaltaisempaa otetta, jossa lähdettäisiin liikkeelle oppilaiden halusta, motivoinnista ja innostamisesta — siitä huolimatta, että on vaikea kuvitella, miten teknistä osaamista voi tosiasiallisesti parantaa, jos oppilas ei sitä (enää) edes toivo. Väitän, että jonkinlainen sidos ja kiinnostus on oltava olemassa. Väitän, että tämä on ensimmäinen asia, josta matematiikan oppimisessa on lähdettävä.
Laura Tuohilampi


Kirja on todella nimensä veroinen, sillä lukijallekin herää matikkanälkä ja halu päästä toteuttamaan uusia ideoita käytännössä. Selkeälukuisuus ja monet esimerkit pitävät lukemisen mielenkiintoisena ja saavat lukijan haluamaan lisää. Kirjassa on monipuolista sisältöä, jota voi käyttää varhaiskasvatuksesta yläkouluun asti, joten se sopii kaikille, jotka toimivat matikan opetuksen parissa. Suosittelen lämpimästi, tämän kirjan avulla kasvatat niin omaa kuin oppilaidesikin matikkanälkää!
Jenni Lahdenranta, Open kirjablogi

  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-728-7
  • Nidottu, 187 sivua
  • Tilausnumero 100054817

Arvostelut kirjasta Matikkanälkä

Nälkä kasvaa syödessä

Matikkanälkää voi käyttää kaikenikäisillä oppijoilla. Se innosti kokeilemaan uudenlaista lähestymistapaa matematiikan ongelmiin, ja antoi vinkkejä matematiikan tuntien elävöittämiseen.

- Päivi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.