Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettajan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 13.6.2024

1. Aarreaitta

Aarreaitta innostaa, kannustaa ja rohkaisee sinua olemaan omanlaisesi hyvä opettaja. Tämän lukuvuoden kalenterissa teemana on itsesäätely ja toiminnanohjaus. Kirjaan on koottu asiaa ja ideoita aiheesta sekä opettajalle itselleen että oppilaille oppimisen tueksi. Kalenteri sisältää muun muassa viikkokalenterin heinäkuusta elokuuhun, työjärjestyspohjia, lukuvuosi- ja viikkosuunnitelmasivuja sekä muistiinpanotilaa arkipäivien kohdalla ja kirjan lopussa. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Alakoulun aarreaitan kanssa, ja se sopii erityisesti luokanopettajille.

Tilaa tästä


2. Huomaa hyvä! Vahvuuskalenteri 2024-2025

Huomaa hyvä! -kalenteri innostaa luonteenvahvuuksien harjoitteluun ja positiiviseen palautteenantoon. Se auttaa opettajaa suunnittelemaan työtään, dokumentoimaan monenlaista edistymistä ja voimaan itsekin paremmin. Kalenterin rakenne kuljettaa opettajaa vahvuuksien viitoittamalla tiellä ja kutsuu kasvattamaan hyvää.

Tilaa tästä

3. Hyvän mielen vuosi

Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun. Hyvän mielen taidot ovat taitoja, joiden avulla mielestä tulee joustava. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia arjen haasteissa ja muutoksissa. Kirjan avulla isommatkin muutokset toteutuvat helposti ja hauskalla tavalla.

Tilaa tästä


4. Huomaa hyvä! -kaulanauhakortit

Hyvän huomaaminen on asennetta ja toimintatapoja, joita kutsumme vahvuusmieleksi, vahvuuskieleksi ja vahvuusdokumentoinniksi. Huomaa hyvä! -kaulakorttien avulla menetelmä tulee käsinkosketeltavan tutuksi. Jokaisessa kortissa kerrotaan esimerkkejä, miten kyseistä vahvuutta bongataan (vahvuusmieli) ja miten sen näkymisestä annetaan palautetta (vahvuuskieli).

Tilaa tästä

5. Kamala luonto — Tunnetaitokortit lapsille

Suositun Kamala luonto -sarjakuvan eläimet auttavat lasta ilmaisemaan tunteita. Kortin toisella puolella on kysymyksiä, joita aikuinen voi kysyä lapselta tunnetaitojen lisäämiseksi. Mikä saa sinut iloiseksi? Onko ahdistus sinulle tuttu tunne? Millaisissa tilanteissa tunnet olosi araksi? Mistä tiedät, että joku on ärsyynyt?

Tilaa tästä


6. Nepsy-materiaalipakki ammattilaiselle

Nepsy-materiaalipakki ammattilaiselle auttaa opettajia, ohjaajia, kasvattajia ja valmentajia tukemaan ratkaisukeskeisesti henkilöitä, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä. Pääpaino on käytännössä toimiviksi havaituissa ja eri ikäryhmille sovellettavissa tehtävissä, jotka vahvistavat voimavaroja ja tukevat uuden oppimista. Tehtäväpohjat saa kopioida omaan opetus- ja ohjauskäyttöön.


Tilaa tästä

7. Laaja-alaisen erityisopetuksen käsikirja

Tässä käsikirjassa kerrotaan, miten laaja-alaisen erityisopetuksen voi järjestää tuloksekkaasti aina esikoulun ja ensimmäisen luokan nivelvaiheesta toisen asteen nivelvaiheeseen saakka. Kirjassa pureudutaan käytännönläheisesti laaja-alaisen erityisopettajan toimenkuvaan: opettamiseen, ennaltaehkäisyyn ja ennakointiin sekä konsultointiin ja yhteistyöhön.

Tilaa tästä


8. Huomaa hyvä! -toimintakortit

Vahvuusvaris johdattaa lapset ja nuoret löytämään omat luonteenvahvuutensa! Toimintakorteissa esitellään tiivistetysti, mitä 26 luonteenvahvuutta ovat, miten ne voi havaita ja kuinka niitä voi vahvistaa itsessään. Näiden käytännöllisten korttien ja Huomaa hyvä! -kirjan avulla autat lapsia ja nuoria löytämään omat luonteenvahvuutensa.Tilaa tästä

9. Onnistu eriyttämisessä

Teos antaa opettajalle paljon konkreettisia vinkkejä niin eriyttämistä tukeviin opetusjärjestelyihin, oppimisympäristöihin, opetusmenetelmiin, oppimisen tukimateriaaleihin kuin oppimisen arviointitapoihin. Liitteisiin on koottu lomakkeita opettajan työn tueksi. Yhteisöllisesti toteutettu eriyttäminen voi olla mielekäs ja vaivaton osa opetuksen suunnittelua ja toteutusta.

Tilaa tästä


10. Idis 0-2

Idis 0-2 on konkreettinen työväline opetuksen suunnittelun lähtökohdaksi esiopetuksen sekä ensimmäisen ja toisen luokan opettajille. Idis-työkirjat tuovat opetuksen arkeen selkeyttä, tukea ja ideoita. Opetussuunnitelman tavoitteet, sisällöt ja hyvän osaamisen kriteerit on Idiksissä jäsennelty selkeään, ymmärrettävään ja opettajaystävälliseen muotoon.Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.