Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettajan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 30.12.2022

1. Ryhmä toimivaksi

Ryhmä toimivaksi -kirja tarjoaa tietoa ryhmäilmiöstä sekä konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden ja myönteisen ilmapiirin lisäämiseen. Harjoitusten toteuttaminen ei vaadi suuria valmisteluja, ja monia niistä voi myös soveltaa tukemaan oppitunnin aihetta. Kirja sopii sekä peruskouluun että toiselle asteelle. Kirja auttaa luomaan toimintakulttuuria, jossa pyritään ennaltaehkäisemään ongelmia vahvistamalla myönteistä vuorovaikutusta alusta alkaen.

Tilaa tästä


2. Tuhat ja yksi tarinaa -peli ja Sari Salon vinkkivihko opettajille

Tässä pelissä ei ole voittajia, vaan sitä kuljettaa eteenpäin mielikuvituksen voima! Materiaalien avulla voidaan luoda tuhansia tarinoita mistä tahansa aiheesta. Tarinan voi kirjoittaa, näytellä tai kertoa, tai se voi olla maalaus, jota jokainen jatkaa vuorollaan. Ei ole olemassa rajattua aikaa, ei oikeita tai vääriä vastauksia eikä etenkään huonoja tarinoita. Opettajien vinkkivihko antaa lisäideoita Tuhat ja yksi tarinaa -pelin hyödyntämiseen oppilaiden kanssa. Vihkossa on 20 vinkkiä äidinkielen, vieraiden kielten ja matematiikan opiskeluun pelin avulla. Ideat on luonut palkittu luokanopettaja Sari Salo, joka on tunnettu huippusuosituista Digihiki- ja Peppu irti penkistä -kirjoistaan.

Tilaa tästä

3. Luokanvirittäjä

Tämä kirja on käytännössä testattu helppojen luokanvirittämisen ideoiden harjoituspankki! Kirjan teemoissa tiivistyvät toimivan luokkayhteisön ja onnistuneen opetuksen perustarpeet: turvallisuus, itsetuntemus, hyväksyvä ja rauhallinen läsnäolo sekä ilo. Kirjan 150 harjoitusta ovat saaneet innoituksensa taideterapiasta, mutta kuka tahansa voi hyödyntää ideoita omassa työskentelyssään. Monet harjoituksista ovat lyhyitä, ja ne on helppo ottaa osaksi tavallista oppituntia sekä toteuttaa yhdessä koko luokan kanssa. Kirja sisältää myös pidempiä prosessiharjoituksia, joissa työskennellään useamman päivän ajan erilaisten harjoitusten parissa saman teeman alla.

Tilaa tästä


4. Opettajan hyvinvointikirja

Tämä kirja on opettajan oma hyvinvointikirja. Se ei voi tarjota lisäresursseja, pienentää oppilasryhmiä tai vaikuttaa koulujen sisäilmaongelmiin, mutta sen avulla opettajan on mahdollista lisätä omia voimavarojaan. Helposti lähestyttävä teos esittelee positiivisen psykologian ja työhyvinvoinnin tutkimuksia sekä opettajien omia kokemuksia työssä jaksamisesta. Tutkimustiedon lisäksi kirja tarjoaa harjoituksia ja työkaluja oman hyvinvoinnin sekä työhyvinvoinnin parantamiseen.


Tilaa tästä

5. Nepsy-opas

Tässä oppaassa syvennytään täyden elämän elämiseen neuropsykiatristen erityisvaikeuksien kanssa! Kirja pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisiin menetelmiin, joissa korostuvat esimerkiksi itsemyötätunto, resilienssi ja mindfulness. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Teosta elävöittävät kokemusasiantuntijoiden tarinat. Nepsy-opas toimii käsikirjanomaisena apuna arjen haastavien tilanteiden selvittämisessä. Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Tilaa tästä


6. Keskittymiskyvyn elvytysopas

Tautiisi on turvallisia lääkkeitä. Vaikket enää pystyisikään lukemaan kokonaista kirjaa, tämän kirjan pystyt kyllä. Ja samalla elvytät kuolemankielissä olevan keskittymiskykysi! Aivot muovautuvat sen mukaan, minkälaisia päätöksiä teemme joka päivä. Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala ovat koonneet kirjaan keskittymiskyvyn kannalta olennaiset asiat aivojen toiminnasta. He annostelevat potilaille juuri oikeanlaisia lääkkeitä, joiden avulla pahimmankin säätäjän keskittymiskyky elpyy.


Tilaa tästä

7. Huomaa hyvä! -kaulanauhakortit

Hyvän huomaaminen on asennetta ja toimintatapoja, joita kutsumme vahvuusmieleksi, vahvuuskieleksi ja vahvuusdokumentoinniksi. Huomaa hyvä! -kaulakorttien avulla menetelmä tulee käsinkosketeltavan tutuksi. Jokaisessa kortissa kerrotaan esimerkkejä, miten kyseistä vahvuutta bongataan (vahvuusmieli) ja miten sen näkymisestä annetaan palautetta (vahvuuskieli). Jo pienellä kannustuksella saadaan ihmeitä aikaan!

Tilaa tästä


8. Hyvän oppimisen tilat

Koulussa hyvän oppimisen tilan kehittämisen tulee lähteä niistä tarpeista ja arvoista, joita tulevaisuudessa halutaan edistää. Koulu ei siis ole vain tila siinä fyysisessä merkityksessä kuin rakennus tai huone. Se ei myöskään ole vain tietty mielentila tai sosiaalinen tila. Parhaimmillaan koulu voi olla tätä kaikkea yhdessä ja erikseen. Kirja näyttää, miten voi edistää oppimista niin että oppimisympäristö ja pedagogiikka tukevat toisiaan. Lisäksi se herättää kokeilemaan erilaisia tilallisia ratkaisuja, pohtimaan ja muokkaamaan niin fyysistä kuin henkistäkin tilaa sellaiseksi, joka tukee hyvää oppimista.

Tilaa tästä

9. Piilovoimia

Piilovoimia on alakouluikäisille lapsille ja heidän lähiverkostolleen suunnattu taitoharjoitteluun painottuva adhd-opas. Kirjan avulla voi käsitellä adhd-diagnoosin herättämiä tunteita, harjoitella keskittymisen ja rauhoittumisen taitoja sekä löytää omia voimia ja vahvuuksia. Kirja lisää tietoa ja ymmärrystä adhd:sta ja auttaa hyväksymään sen tuomia haasteita arjessa. Kirjan tehtävät ja harjoitukset antavat käytännönläheisiä vinkkejä ja ideoita sekä kotiin, kouluun että vapaa-ajall

Tilaa tästä


10. Voimauttavat kysymykset -kortit

Voimauttavat kysymykset -korttipakka sisältää 52 värillistä kysymyskorttia. Voit käyttää kortteja mietiskelyyn, kirjoittamiseen tai muuhun voimauttavaan prosessiin. Korttien avulla voit tutkailla sisintäsi, vapauttaa sisäistä voimaasi ja lisätä energiaa elämääsi. Korttien mukana saat linkin tarkempiin korttien käyttövinkkeihin.

Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

TARJOUS 34,90 €
JÄSENTARJOUS 29,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,20 €
TARJOUS 29,90 €
JÄSENTARJOUS 24,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,20 €
TARJOUS 34,90 €
JÄSENTARJOUS 27,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,00 €
TARJOUS 34,90 €
JÄSENTARJOUS 27,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,20 €
TARJOUS 16,90 €
JÄSENTARJOUS 14,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 18,00 € Normaali jäsenhinta 16,00 €
TARJOUS 12,00 €
JÄSENTARJOUS 6,00 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 35,00 € Normaali jäsenhinta 30,00 €
TARJOUS 10,00 €
JÄSENTARJOUS 5,00 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 25,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.