Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Opettajan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 10.11.2021

1. Kieli tarttuu leikiten

Kirjassa yhdistyvät opetusta rikastavat käytännön ideat sekä ymmärrys varhennetun kielenopetuksen pedagogisesta ja tavoitteellisesta toimintaympäristöstä. Kirjan teemakokonaisuudet ja niihin liittyvät leikit, laulut ja toimintaideat antavat opettajalle valmiuksia rakentaa itse monipuolista opetusta omien oppilaiden tarpeet ja kiinnostuksen kohteet huomioiden.

Ote kirjasta: Pienten oppilaiden kielenoppimisen tulee olla kommunikointiin tähtäävää, kokonaisvaltaista ja moniaistillista, ja oppilaiden omat kiinnostuksen kohteet on hyvä huomioida teemoja valitessa.

Tilaa tästä

2. Ihan pöhköjen otusten hassuttelukortit

Onko mitään jännittävämpää kuin löytää ihan pöhkö otus vaikka aivan nurkan takaa? Kortteja voi nostaa pakasta joka päivä yhden, tai kortit voidaan piilottaa lasten etsittäviksi tonttuoven tapaan. Kortteja on sopivasti 24 ja korttien luukut voi avata. Näiden korttien kanssa tekeminen ei lopu kesken. Hassujen hahmojen lisäksi korteissa on innostavia tehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Korttien avulla on helppo puhua lapsille vahvuuksista ja siitä, että jokainen meistä on ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin on.

Harjoitus korteista: Laitetaan hyvä mieli kiertämään! Mieti, millaisia mukavia asioita voit sanoa toiselle. Kirjoita viesti itse tai aikuisen avustuksella, ja piilota se esimerkiksi ystäväsi kirjan väliin tai taskuun. Mitähän toinen ajattelee, kun löytää viestisi?

Tilaa tästä

3. Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Kirja sisältää 26 tarinaa, joista jokainen kytkeytyy vähintään yhteen luonteenvahvuuteen ja tunnetilaan. Kunkin tarinan lopussa on tehtäviä, joiden avulla voi syventää lukukokemusta keskustelemalla tarinasta lasten kanssa sekä vahvistaa lasten vahvuus- ja tunnetaitoja. Tarinat sisältävät myös tehtäviä kielelliseen kehitykseen sekä taito- ja taideaineisiin, jolloin tarinat toimivat alustuksina monenlaiselle mukavalle toiminnalle.

Tilaa tästä


4. Huomaa hyvä! -toimintakortit

Toimintakorteissa esitellään tiivistetysti, mitä 26 luonteenvahvuutta ovat, miten ne voi havaita ja kuinka niitä voi vahvistaa itsessään. Näiden käytännöllisten korttien avulla autat lapsia ja nuoria löytämään omat luonteenvahvuutensa.

Tilaa tästä

5. Aivosi tarvitsevat tauon

Aivotutkija Minna Huotilaisen kirja kertoo tieteellisiä perusteluja sille, miksi tauko on tärkeä ja myös tuottava osa työtä. Teos antaa eväät työpaikan taukokulttuurin muokkaamiseen ja haastaa meidät kaikki kehittämään parempaa taukokulttuuria.

Tilaa tästä


6. Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Vihaisena on vaikeaa toimia rakentavasti, sillä kiukun tunne yllyttää lasta hyökkäämään fyysisesti tai ilkeillä sanoilla. Toisen asemaan asettuminen on vaikeaa. Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana. Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla harjoitellaan rakentavaan riitelyyn tarvittavia taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Tilaa tästä

7. Terapian tarpeessa

Tämän kirjan avulla opit ammattilaisen keinot oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Läheskään aina se ei ole sitä, mitä luulisi! Ymmärrys on tie muutokseen. Tämä kirja auttaa sinua kokemaan sen omassa elämässäsi.

Tilaa tästä


8. Sanataikoja ja lukuloitsuja

Tämän kirjan avulla pienikin oppilas oppii sukeltamaan sanojen, lukujen ja kielten ihmeelliseen maailmaan. Kirja on innostava ideapankki täynnä toiminnallisen oppimisen tehtäviä esi- ja alkuopetukseen. Mukana on harjoituksia niin äidinkieleen, matematiikkaan kuin varhennettuun kieltenoppimiseen. Monia vinkkejä voi myös soveltaa eri aineiden välillä.

Tilaa tästä

9. Laaja-alaisen erityisopetuksen käsikirja

Tässä käsikirjassa kerrotaan, miten laaja-alaisen erityisopetuksen voi järjestää tuloksekkaasti aina esikoulun ja ensimmäisen luokan nivelvaiheesta toisen asteen nivelvaiheeseen saakka. Kirjassa pureudutaan käytännönläheisesti laaja-alaisen erityisopettajan toimenkuvaan: opettamiseen, ennaltaehkäisyyn ja ennakointiin sekä konsultointiin ja yhteistyöhön.

Tilaa tästä


10. Joustava mieli ja hyvän itsetunnon ABC

Kirjassa esitellään moderni käyttäytymisterapeuttinen näkökulma itsetuntoon. Sen ytimessä ei ole perinteinen itsetunnon vahvistamiseen pyrkivä lähestymistapa, vaan itsensä hyväksyminen ja sen edistäminen. Kirjassa valotetaan tutkimuspohjaisesti sitä, miten psykologisen joustavuuden lisääminen suhteessa minäkäsitykseen voidaan valjastaa palvelemaan hyvää elämänlaatua ja omien arvojen toteuttamista.


Tilaa tästä


TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.