Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Keskittymiskykyä luokkaan
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 40,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
LIITTYMISHINTA 5,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-774-4
  • Nidottu, 249 sivua
  • Tilausnumero 635659130

Daniel J. Rechtschaffen

Keskittymiskykyä luokkaan

Tietoisuustaitoharjoitusten opaskirja

Nopeatempoinen, runsasvirikkeinen ja koukuttava elinympäristö haastaa tarkkaavaisuuttamme. Miten voit auttaa ja tukea oppilaita ilman että kuormitut entisestään? Miksi tarkkaavaisuus ja sen kehittäminen on niin tärkeää?

Lasten ja nuorten parissa toteutetut kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet tietoisuustaitojen harjoittamisen kehittävän lasten ja nuorten tarkkaavaisuutta, itsesäätelyä, itsetuntoa, emotionaalista tasapainoa, käyttäytymisen hallintaa, onnellisuutta, sosiaalisia taitoja ja toiminnanohjausta.

Lisäksi tietoisuustaitojen on osoitettu vähentävän mm. ADHD-oireita, ahdistusta, masennusta, aggressiivista käyttäytymistä ja koettua stressiä. Tämän opaskirjan tavoitteena on rohkaista opettajia sisällyttämään tietoisuustaitojen harjoittaminen ja tunneälyn kehittäminen työhönsä lasten ja nuorten parissa. Opaskirja on täynnä hauskoja ja helppoja harjoituksia, joita voi toteuttaa aina esikoulusta toiselle asteelle saakka. Niiden avulla harjoitellaan niin keskittymiskykyä kuin muitakin oppimismahdollisuuksia parantavia asioita, kuten itsesäätelyä. Mukana on myös käytännöllisiä vinkkejä ja tekniikoita.

Vaikka tietoisuustaitojen harjoittaminen vie joitakin minuutteja koulujen kiireisestä päivärutiinista, siihen käytetyt minuutit tulevat nopeasti takaisin. Työskentelyyn käytettävä aika lisääntyy, kun oppilaat kykenevät aiempaa nopeammin rauhoittumaan ja keskittymään tekemiseensä ilman, että opettajan täytyy esimerkiksi toistaa asiat useaan kertaan tai tehdä kurinpidollisia toimenpiteitä.

"Harjoituksia läpi käydessä tulee useita ahaa-hetkiä, jolloin opettajana voi huomata, miten pienillä asioilla voi olla suuria vaikutuksia."
Jenni Mäkinen, luokanopettaja

Lue arvio kokonaisuudessaan

  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-774-4
  • Nidottu, 249 sivua
  • Tilausnumero 635659130

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.